A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukránok amerikai gyártmányú HIMARS-okkal lőtték Perevalszk települést az LNR-ben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Luganszki Népköztársaság jelentése szerint az ukrán fegyveres erők amerikai gyártmányú HIMARS rakétavetővel támadták Perevalszk települést – írja a RIA Novosztyi.

Az ukrán erők kedd reggel egy amerikai M142 HIMARS típusú rakéta-sorozatvetővel lőtték a Luganszki Népköztársaságban (LNR) lévő Perevalszk városát – jelentette az LNR képviselete a Tűzszünet Ellenőrzési és Koordinációs Közös Központja a Telegramon.

“Ukrán fegyveres alakulatok lövéseit rögzítették: 7:20-kor Artemovszk (Bahmut) irányából Perevalszk felé M142 HIMARS rakéta-sorozatvetővel(egy rakéta)” – áll a jelentésben.

Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia alezredese elmondta, hogy ez volt az első eset, amikor ezeket a rendszereket az LNR-ben használták.

A mintegy 80 kilométeres hatótávolságú amerikai HIMARS-ok a Washington által június 1-jén bejelentett 11. katonai segélycsomag részét képezték. A Fehér Ház ugyanakkor közölte, hogy Ukrajna ígéretet tett arra, hogy nem használja ezeket a fegyvereket orosz területek támadására. Ez a kijelentés szkepticizmust váltott ki Moszkvában.
Vlagyimir Putyin a maga részéről azt mondta, hogy ezek a szállítások lényegében semmin sem változtatnak, mivel a különleges művelet során megsemmisített ukrán fegyverek pótlására szolgálnak. Ugyanakkor Moszkvának le kell vonnia a “megfelelő következtetéseket”, ha Washington nagy hatótávolságú rakétákat szállít Kijevnek.

Ez olyan létesítményekre mért légicsapásokat eredményezne, amelyeket eddig még nem találtak el – magyarázta az orosz elnök. Hangsúlyozta, hogy Ukrajna nyugati fegyverekkel való ellátása kizárólag arra irányul, hogy a konfliktus minél tovább elhúzódjon.
Oroszország már minden országnak küldött egy jegyzéket az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokról. Mint Szergej Lavrov külügyminiszter hangsúlyozta, a Kijevbe irányuló bármilyen fegyverszállítmány legitim célpontja az orosz hadseregnek.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: M142 HIMARS tüzérségi rendszer /archív kép / Fotó: Fadel Senna/AFP)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: