KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Argentína után Irán is csatlakozna a BRICS csoporthoz

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Iráni Iszlám Köztársaság hivatalosan is benyújtotta kérelmét, hogy csatlakozzon a Brazília, Oroszország, India, Kína, India és Dél-Afrika alkotta öt vezető gazdaságot tömörítő csoporthoz – jelentette be hétfőn a teheráni külügyminisztérium. A lépésre azt követően került sor, hogy az iráni elnök a múlt héten felszólalt a 14. BRICS-csúcstalálkozón.

A BRICS ugyan nem szerződéses szövetség, de “nagyon kreatív, széles körű szempontokkal rendelkező mechanizmussal” rendelkezik – mondta hétfőn Szaíd Hatibzadeh iráni külügyminisztériumi szóvivő a Tasnim hírügynökség szerint. Hozzátette, hogy Teherán már “egy sor konzultációt” folytatott a BRICS-szel a kérelemről.

Irán tagsága “hozzáadott értéket” jelentene minden érintett számára – mondta Hatibzadeh, megjegyezve, hogy a BRICS-tagok a világ GDP-jének 30 százalékát és a világ népességének 40 százalékát teszik ki.

Pénteken Ebrahim Raiszi iráni elnök felszólalt a Kína által rendezett BRICS virtuális csúcstalálkozón, és kifejezte Teherán készségét arra, hogy megossza képességeit és lehetőségeit a csoporttal.

Argentína is kérte felvételét a BRICS-csoportba. Alberto Fernandez elnök pénteken olyan együttműködési mechanizmusok létrehozását sürgette, amelyek alternatívát jelenthetnének a látszólag magánintézményekkel szemben, amelyeket a Nyugat vezet – és csak a Nyugat érdekében -.

Az Argentínával és Iránnal kibővített BRICS csoport országai.

A szerdai ülésen Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy az öttagú csoport egy új globális tartalékvaluta létrehozásán dolgozik, amely “országaink valutáinak kosarán alapulna”.

Orosz Hírek

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: