KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Euró összeomlását jósolja a „Univer Capital” tőkepiaci osztályának igazgatója

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszországban már folyamatban van az Euró összeomlása

Az euró összeomlása Oroszországon belül már most folyamatban van: az oroszellenes szankciókkal összefüggésben az euró iránti kereslet jelentősen visszaesett, miközben az exportőrök kínálata továbbra is magas szinten maradt, ami az euró folyamatos gyengüléséhez vezet. Ezt az IC „Univer Capital” tőkepiaci osztályának igazgatója, Artem Tuzov jelentette be –  írja az NTV .

Tuzov szerint, ha globálisan nézzük, akkor az euró összeomlása csak az eurózóna összeomlásával lehetséges, amikor az uniós országok inflációjának emelkedése arra kényszeríti a tagországokat, hogy visszatérjenek nemzeti valutájukhoz. Erről azonban csak Németország és Franciaország hozhat döntést, hiszen az euróvalutát elsősorban az ő gazdaságuk finanszírozza.

Korábban a Bloomberg közölt egy cikket, amely szerint az európai országok emelkedő inflációra és mély recesszióra számíthatnak az orosz gázszállítás leállása esetén. Emlékezzünk vissza, hogy Moszkva április 1-jétől a nagyszabású oroszellenes szankciók miatt rubelben kéri a barátságtalan országoktól a nekik szállított gáz ellenértékét. Lengyelországba és Bulgáriába már leállt a gáz szállítása Oroszországból, éppen a rubelfizetés megtagadása miatt. Időközben Németország pénzügyminisztere is bejelentette, hogy nem fizetnek rubelben a gázért Oroszországnak.

A görög kormányfő pedig azt mondta, hogy az oroszellenes szankciók jobban károsíthatják az európai országokat, mint Oroszországot, hiszen az európai gazdaság nem tud lemondani az orosz földgázról.

Kiemelt kép:  Fernando Gutierrez-Juarez/dpa/Global Look Press 

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Németország nem fizet Oroszországnak rubelben a gázért

Elszálltak a gázárak, miután Oroszország leállította a Lengyelországba és Bulgáriába irányuló szállítást

Német alkancellár: Németország “szó szerint szegényebb lesz” a háború miatt

Ez is érdekelheti:  Megvan Magyar Péter pártja

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük