KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az „Egyesült Kelet” lenyomja az amerikai és az európai bankokat egy új valuta megalapozásával – Bedől a Credit Suisse, a globalizmus intézményi óriása ?!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Figyelve a világgazdaság jelenlegi eseményeit az úgynevezett “orosz szankciók”, az ukrajnai háborús pénzmosoda, és a kamu COVID-pandémia intézkedései után, úgy tűnik, elérkezett az a figyelemreméltó gazdasági pillanat, amikor a Kazár Maffiát saját játékában a saját módszereivel verik meg.

Az európai bankrészvények szerdán ismét nyomás alá kerültek, a Credit Suisse új történelmi mélypontra zuhant, mivel a befektetők a Silicon Valley Bank összeomlását követően továbbra is aggódnak a szektoron belüli feszültségek miatt.

A Credit Suisse részvényei szerdán újabb történelmi mélypontra zuhantak, immár második egymást követő napon, miután egy vezető befektető a nehéz helyzetben lévő svájci bankban azt mondta, hogy a szabályozási korlátozások miatt nem tud több készpénzt biztosítani.

A bank zuhanó részvényeinek kereskedése a délelőtt folyamán többször is leállt, mivel először esett 2 svájci frank (2,17 dollár) alá.

Még a Kremlben is hallani vélték a Credit Suisse, a kapitalizmus intézményi óriása és az amerikai-nyugati pánbirodalom pillére felszabadításának „összeomlását”.

De mi történt, és miközben az amerikai és európai média a nap 24 órájában Oroszország feloszlását és az orosz bankok összeomlását propagálta, végül ennek pont az ellenkezője történt?

A választ gyanútlan időpontban maga Vlagyimir Putyin adta meg. Az orosz elnök azt mondta:

„Folyamatosan Oroszországot hibáztatják az élelmiszerválságért. Önök, mint szakértők tudják, hogy a válság a világjárvány elleni intézkedések idejéből indult ki, amikor egyes fejlett gazdaságok visszaéltek monopólium-hatalmukkal, devizamonopóliumok formájában.

Megnyitották a nyomdát az USA-ban, és 5,9 billió dollárt nyomtattak! Ez az összes forgalomban lévő pénz 38%-ának felel meg!

Két év alatt nyomtatták ki őket, ami nagyjából annyi, mint az előző 40 évben.

Ugyanaz a százalék. Az eurózónában pedig 2500 milliárdot nyomtattak!

Ezt a pénzt beengedték a gazdaságba, és szétosztották a világnak, ami önmagában nem rossz. Hasonló taktikát alkalmaztunk.

De nagyon óvatosak voltunk, mértékkel tettük, így nem vezetett ekkora inflációs hullámhoz…”

Röviden, az Európai Központi Bank és az USA billió milliárdot nyomtatott. Dollárt és eurót, majd kamatot emeltek az infláció miatt, amely az infláció a háború és az Oroszországgal szemben bevezetett szankciók miatt nőtt a gazdaság összeomlása felé sodorva a Nyugatot.

Ugyanakkor a Biden-kormányzat már az amerikai adófizetők pénzét költi Ukrajnára. Több mint 100 milliárd dollár került Kijevbe, ami tovább rontotta a helyzetet.

A kínaiak ezután elkezdték eladni az amerikai kötvényeket, felkészülve Tajvan megszállására. Hónapokkal azelőtt „stressz tesztet” végeztek a bankokon és a gazdaságon, hogy felmérjék az amerikai és európai szankciók sebezhető pontjait.

Ráadásul az oroszok kidobták a dollárt kereskedéseikből, míg Szaúd-Arábia később bekerült a csoportba. Az amerikai-rijádi válság példátlan, és megmutatja, mi történik a dollárral.

Az „Egyesült Kelet” továbbra is legyőzi az amerikai és az európai bankokat egy új valuta megalapozásával. Egy valuta, amely nem a sűrített levegőn fog alapulni, hanem az erőforrásokon, az energián, a földgázon, stb.

Szaúd-Arábia egyértelmű figyelmeztetést adott ki, hogy egyetlen csepp olajat sem ad el egyetlen olyan államnak sem, amely árplafont próbál megállapítani.

„Ha árplafont vezetnek be a szaúdi olajexportra, akkor nem adunk el olajat egyetlen olyan országnak sem, amely árplafont ír elő a kínálatunkra.

Csökkenteni fogjuk az olajtermelést, és nem lepődök meg, ha mások is így tesznek”

– kommentálta Abdulaziz bin Salman szaúd-arábiai energiaügyi miniszter az Egyesült Államok NOPEC-törvényét.

Emlékezzünk csak arra, hogy a törvényjavaslat lehetőséget ad az amerikai kormánynak, hogy monopóliumellenes pereket indítson az OPEC-tagállamok és partnereik ellen.

Bin Salman szerint ez a törvényjavaslat egyensúlyhiányhoz vezet az olaj keresletében és kínálatában a világpiacon.

„A NOPEC törvényjavaslat nem ismeri fel a többletkapacitás fenntartásának fontosságát és a nem fenntartásának a piaci stabilitásra gyakorolt ​​következményeit.

A NOPEC emellett aláásná az olajkapacitásba való befektetést, és a globális kínálat jelentős csökkenését okozná a jövőbeli kereslethez képest” – mondta bin Salman, aki bírálta az olajár-sapkapolitikát, mivel szerinte „destabilizálja a globális piacokat és akadályozza az ágazat fejlődését”. .

„Meg kell ismételnem augusztusban és szeptemberben, hogy az ilyen politikák elkerülhetetlenül súlyosbítanák a piaci volatilitást , és negatívan befolyásolnák az olajipart” – mondta Salman, hozzátéve, hogy ehelyett az OPEC+ szövetség „minden erőfeszítést megtett jelentős stabilitás és átláthatóság megteremtésében az olajpiacon és ez sikeres volt” . „

Emlékeztetni kell arra, hogy 2022 májusában az Egyesült Államok Szenátusának Igazságügyi Bizottsága jóváhagyta a NOPEC törvényjavaslatot, amely felhatalmazza az amerikai szövetségi kormányt és az amerikai bíróságokat, hogy fellépjenek az OPEC árrögzítési gyakorlata ellen annak érdekében, hogy – ahogy azt állítja – a tisztességes és stabilitás javítása érdekében. a nemzetközi olajpiac.

A szaúdiak blokkolták a támogatást

A Reuters jelentése szerint a Credit Suisse legnagyobb befektetője, a Szaúdi Nemzeti Bank közölte, hogy nem tud további pénzügyi segítséget nyújtani a svájci banknak.

„Nem tehetjük meg, mert túllépnénk a 10%-ot. Ez szabályozási kérdés” – mondta Ammar al Khudairy, a Szaúd-Arábia Nemzeti Bank elnöke szerdán a Reutersnek.

A svájci bank több mint 110 milliárd svájci frankot veszített betéteiből a negyedik negyedévben, mivel számos botrány, örökölt kockázatok és megfelelési hibák továbbra is sújtották.

A Credit Suisse támogatást kért a Svájci Központi Banktól

Ugyanezen információk szerint a svájci bank nyilvános támogatási nyilatkozatot kért a Svájci Központi Banktól, miután részvényei ma 29%-ot meghaladó mértékben zuhantak.

A csökkenés azután következett be, hogy a Credit Suisse legnagyobb szaúdi részvényese kijelentette, hogy nem nyújt további tőketámogatást a svájci banknak.

A jelentés szerint a Credit Suisse nyilvános támogatást kért a Finmától, a svájci szabályozótól is, de egyik oldalról sem érkezett válasz.

A bank részvényei 30 százalékkal 1,56 svájci frankra estek szerdán, miután a kereskedést korábban leállították az eladás megfékezésére . A Credit Suisse piaci értéke 7 milliárd font (7,6 milliárd dollár) alá esett, a bank mindössze néhány hónapja 4 milliárd font tőkét vont be.

Nouriel Roubini közgazdász, akit Dr. Doomként ismernek, a Credit Suisse összeomlását „Lehman pillanatnak” nevezte, utalva az amerikai Lehman Brothers befektetési bank 2007 augusztusában, a globális pénzügyi válság kezdetén bekövetkezett összeomlására.

A Twitteren ezt írta:

„Amint arra a Bloomberg TV-nek adott interjúmban rámutattam, a Credit Suisse válsága „Lehman pillanata” az európai és a globális piacok számára. „

Még az sem világos, hogy mekkorák a különféle nem realizált veszteségeik az értékpapírokon.

Szőke Mária Magdolna – Modern Apokrif

One thought on “Az „Egyesült Kelet” lenyomja az amerikai és az európai bankokat egy új valuta megalapozásával – Bedől a Credit Suisse, a globalizmus intézményi óriása ?!

  1. Kedves NIF! Nagy érdeklődéssel olvasom a cikkeidet, mert igazán hiánypótló és bennfentes írások. Azonban több gondossággal kellene megírni őket, sokszor fontos mondatok érthetetlenek hiányzó ragok, szavak (!) vagy rossz szórend miatt. Amúgy is nehéz egy szakszöveget értelmezni, de az ilyen hibák miatt pedig lehetetlen. Tudom, gyorsan kell dolgoznotok, nincs pénz külön korrektorra (revizorra), de érdemes lenne kicsit jobban odafigyelni. Üdvözlettel, V.Laci

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: