KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij bejelentette, hogy fokozzák Bahmut védelmét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Fokozni fogják a stratégiai fontosságú donbasszi város, Artyomovszk, ukrán nevén Bahmut védelmét, amelyet állítólag szinte teljesen bekerítettek az orosz erők – közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Az Artyomovszkért – amely a kijevi erők egyik fő támaszpontja és logisztikai csomópontja az Oroszországhoz tartozó Donyecki Népköztársaságban – folyó harc augusztus óta dúl.

Zelenszkij szerdán késő este egy videóbeszédben beszélt az ukrán katonai vezetőkkel korábban tartott megbeszélésen hozott döntésekről, amelyen “a főparancsnok, a hírszerzés és az irányparancsnokainak jelentései” hangzottak el.

Bahmut és Horticja, a Dnyepr folyó legnagyobb szigete, amely az ukránok által birtokolt Zaporozsje város része, továbbra is “a fő fókuszban” marad az ország fegyveres erői számára – mondta.

“A TELJES VEZÉRKAR EGYÉRTELMŰ ÁLLÁSPONTJA ENNEK AZ IRÁNYNAK A MEGERŐSÍTÉSE, HOGY A LEHETŐ LEGNAGYOBB KÁROKAT OKOZZUK A MEGSZÁLLÓKNAK” – JELENTETTE KI AZ ELNÖK.

Zelenszkij hivatala külön nyilatkozatban azt is közölte, hogy a magas rangú összejövetelen “közös álláspontot fogalmaztak meg Bahmut város további megtartásával és védelmével kapcsolatban”.

Az orosz erők több falut elfoglaltak a térségben, és nemrég szinte teljesen körbevették a várost – közölte Jevgenyij Prigozsin, a Wagner Magánhadsereg vezetője. A hónap elején kijelentette, hogy az orosz csapatok teljes ellenőrzésük alatt tartják Artyomovszk keleti részét.

Zelenszkij többször is kitartott amellett, hogy nem adja fel a várost, annak ellenére, hogy állítólag az Egyesült Államok sürgette, hogy vonuljon vissza, és a frontvonal más részeire összpontosítson.

A CNN-nek adott múlt heti interjújában az ukrán vezető kifejtette, hogy az Artyomovszkért/Bahmutért vívott csata “taktikai jellegű” országa számára, és ha Oroszország átvenné az erődítmény ellenőrzését, akkor “nyitott út” nyílna számára Donbassz több, Kijev által tartott része felé.

A Politico vasárnap arról számolt be, hogy Zelenszkij Bahmuthoz ragaszkodása miatt “megrepedt” a kapcsolat Kijev és legfőbb támogatója, Washington között. A Biden-kormányzat tisztviselői azt mondták a kiadványnak, hogy aggódnak amiatt, hogy “ennyi ember és lőszer elhasználása” miatt Ukrajna képtelen lesz ellentámadást indítani az orosz erők ellen máshol.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: Bahmut – Fotó:  Jevgenyij Bijatov – Sputnik

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: