KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Az Egyesült Államok titokban ATACMS rakétákat szállított Ukrajnába

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Washington a múlt hónapban titokban meg nem határozott mennyiségű, nagyobb hatótávolságú ATACMS rakétát szállított Kijevnek – jelentette szerdán több amerikai hírügynökség egy névtelenül nyilatkozó amerikai kormánytisztviselőre hivatkozva.

Az akár 300 kilométeres hatótávolságú ATACMS (Army Tactical Missile Systems) rakéták a Joe Biden elnök által március 12-én jóváhagyott 300 millió dolláros katonai segélycsomagban szerepeltek a tisztviselő szerint, aki többek között a Reutersnek, a Politicónak és a New York Timesnak is nyilatkozott.

A névtelenséget kérő forrás elmondta, hogy Ukrajna múlt szerdán használta először a rakétákat, célba véve egy orosz repülőteret, amely a frontvonaltól mintegy 165 kilométerre van.

Április 17-én reggel Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök közölte, hogy erői megtámadták a krími Dzsankojban lévő légibázist. Az orosz védelmi minisztérium nem kommentálta ezt az állítást.

Zelenszkij már régóta nagyobb hatótávolságú rakétákat követel. A Reuters jelentésében idézett névtelenül nyilatkozó tisztviselő szerint a Pentagon kezdetben ellenezte, de később meggondolta magát, miután Oroszország állítólag Észak-Korea által szállított ballisztikus rakétákat használt, és Ukrajna energetikai infrastruktúráját támadta.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Army Tactical Missile System (ATACMS) működés közben. © Dél-Koreai Védelmi Minisztérium / AFP

Ez is érdekelheti:  Törökország: puccskísérlet előkészülete zajlik Erdogan ellen

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük