KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A republikánus vezető szerint Tucker Carlson miatt csúszott a Kijevnek szánt segély

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikai szenátus vezető republikánusa, Mitch McConnell azt állította, hogy Tucker Carlson Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készített interjúja túl sok „régebbi republikánust” győzött meg arról, hogy az adófizetők dollármilliárdjait káros Kijevnek a Moszkva elleni felfegyverzésére költeni, mert az árt az amerikaiaknak és tönkreteszi a gazdaságot.

Miközben az Ukrajnának szánt új, több milliárd dolláros amerikai segélycsomag kedden az utolsó eljárási akadályokat is leküzdötte, a szenátus a republokánusok vezetője, McConnell megpróbálta a Fox News volt műsorvezetőjére, Tucker Carlsonra és Donald Trump volt elnökre hárítani a felelősséget a hónapok óta tartó csúszásokért.

„Szerintem Ukrajna démonizálása Tucker Carlsonnal kezdődött, aki véleményem szerint oda ment, ahol mindig is a helye volt, vagyis Vlagyimir Putyinnal készített interjút”

– mondta McConnell egy sajtótájékoztatón.

„Sok republikánust meggyőzött arról, hogy talán ez hiba volt [Ukrajna támogatása]”

– tette hozzá, azzal érvelve, hogy Trump „vegyes nézetei” az ukrajnai segítségnyújtással kapcsolatban tovább szították a hivatalos narratívával kapcsolatos zavart Washingtonban.

„Aztán az elnökjelöltünk úgy tűnt, hogy egyáltalán nem akarja, hogy bármit is lépjünk”

– állította McConnell.

„Hónapokig tartott, amíg keresztül tudtuk azt vinni”.

Carlson februárban hosszú interjút készített, először nyugati riporterként Putyinnal, az ukrajnai konfliktus kezdete óta. A z interjúban a Moszkva és a NATO közötti feszültségről és a kialakult patthelyzetről beszélgettek.

Az eszmecsere világszerte vírusként terjedt, csak az X-en (korábban Twitter) több mint 200 millióan tekintették meg. A kritikusok mégis azzal vádolták Carlsont, hogy nem volt elég konfrontatív az orosz vezetővel. Az amerikai újságíró ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyugati médiumok többsége hazudik a közönségének, manipulál és nem engedi, hogy a médiafogyasztók bővebb információkhoz jussanak, és így önállóan alkothassanak véleményt.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Stoltenberg (is) nagyon akarja a harmadik világháborút

Kiemelt képen: 2024. április 23. / Mitch McConnell, a szenátus kisebbségi vezetője dicséri Ukrajna támogatását, mivel a szenátus jó úton halad a 95 milliárd dolláros külföldi segélycsomag elfogadása felé. / © AP / J. Scott Applewhite

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A republikánus vezető szerint Tucker Carlson miatt csúszott a Kijevnek szánt segély

  1. Amerikában van a világ legszebb öregek otthona, a Capitolium.
    Ezek a szenilis vén hülyék meg félig már a Paradicsomban érzik magukat, onnan osztják az észt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük