KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Ursula von der Leyen: Oroszország győzelme megváltoztatja a történelem menetét Európában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország győzelme átrajzolja Európa térképét és megváltoztatja a történelem menetét Európában – jelentette a Magyar Békekör tudósítója szerdán Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének az Európai Parlament strasbourgi ülésén elhangzott beszédére hivatkozva.

Az Európai Unió soha többé nem lesz a régi, ha Oroszország győz – fűzte hozzá.

Von der Leyen „létfontosságúnak” tartotta, hogy minden katonai segítséget s anyagi támogatást megadjanak Zelenszkij Ukrajnájának, hogy legyőzze Oroszországot a csatamezőn. „Ukrajnának győznie kell” – hangoztatta anélkül, hogy megmondta volna, hogyan.

Moszkva szerint nem változtat a hadi helyzeten az amerikai törvényhozásban kedden Ukrajnának megszavazott 61 milliárd dolláros katonai segély.

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov szerdán kijelentette: “A helyzet a csatatéren magáért beszél, és egyértelmű. Folyamatosan mondjuk, hogy ezek az új fegyverkészletek, amelyek jelenleg nagy valószínűséggel rendelkezésre állnak, nem változtatnak a frontvonalon”.

Az orosz nemzetbiztonsági tanács titkára szerdán arra hívta fel a figyelmet, hogy lényeges változás tapasztalható az országok, köztük Nyugat-barát államok Oroszországról kialakult véleményében. Akik korábban Ukrajna ellen elkövetett orosz agresszióról beszéltek, változtattak véleményükön, és a Moszkva által nyilvánosságra hozott tényeknek köszönhetően most elismerik, hogy Oroszország védekezésre kényszerült – mondta Nyikolaj Patrusev a Biztonsági Ügyek Főképviselőinek XII. nemzetközi tanácskozása keretében az ukrán nácizmusról Szentpéterváron rendezett kiállításon.

„Ezek az országok tökéletesen megértik, hogy ki finanszírozza a kijevi rezsimet. Még a Nyugat-barát országoknak is tökéletesen világos a helyzet, csak arra kérnek minket, ne nevezzük őket nevükön, nehogy szankcionálják őket, és nehéz helyzetbe kerüljenek” – mondta Patrusev.

A szentpétervári tanácskozást április 23-25. között tartják. A rendezvényen 106 ország képviselteti magát: a Biztonsági Tanács titkárai, nemzetbiztonsági tanácsadók, miniszterek és különleges szolgálatok vezetői. Nemzetközi szervezetek is jelen vannak, őket nyolc főtitkár és felső vezető képviseli. Az Arab Liga, az Öböl-menti Együttműködési Tanács, a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének Parlamenti Közgyűlése, valamint az ázsiai interakciókkal és bizalomépítő intézkedésekkel foglalkozó konferencia első alkalommal vesz részt ilyen találkozón.

Ez is érdekelheti:  A Zelenszkij-rezsim keresztényüldözése - kápolnát romboltak le Kijevben egyetlen éjszaka alatt (videó)

Brüsszel, Szentpétervár, Moszkva, 2024. április 24. szerda (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt kép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük