KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az „Azov” parancsnokhelyettese Zelenszkijt vádolta a kudarc miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szvjatoszlav Palamar, az „Azov” ukrán nemzeti zászlóalj parancsnokhelyettese, akiről az elmúlt napokban azt közölték, hogy meghalt, mert az Azovsztalból történt menekülés közben kilőtték azt a tankot, amiben ült, ma jelentkezett és azzal vádolta meg Zelenszkijt, hogy harcosaival együtt a mariupoli üzem katakombájában hagyja őket meghalni.

Palamar az ABC spanyol lapnak elmondta, a mai napig körülbelül 600 „Azov” harcos sérült meg Mariupolban és a sebesültek száma csak tovább nő.

„A hatóságok megértették, hogy körülvettek bennünket, és minden szükséges intézkedést meg kellett tenniük, hogy logisztikai folyosót hozzunk létre az ellátmány számára. Azt nem engedték, hogy megadjuk magunkat, az utolsó parancs az volt, hogy folytassuk a védekezést – és mi folytatjuk… Ez egy rendkívül súlyos helyzet” – mondta Palamar.

Palamar kijelentette, hogy Zelenszkijnek kötelessége megtennie a „lehetetlent” is, hogy megmentse a nemzeti zászlóalj katonáit.

„Azt mondja az elnök, hogy mindent megtesznek, csakhogy a védelem fenntartása ilyen körülmények között lehetetlen, de én azt szeretném, ha a lehetetlent is megtennék katonáik megmentése érdekében” – mondta az Azov parancsnokhelyettese.

Az orosz fegyveres erők a humánus elvektől vezérelve többször is felajánlották az ukrán nemzeti zászlóaljak fegyvereseinek és a külföldi zsoldosoknak, hogy tegyék le a fegyvert az életükért cserébe.

Alekszej Arestovics, Zelenszkij hivatalának tanácsadója azt mondta, hogy a mariupoli helyzet már nem ellenőrizhető. Nehezményezte, hogy az azovsztali üzembe zárt fegyveresek rokonai kivégzéssel fenyegették meg Zelenszkijt és családját, ha Kijev nem menti meg a katakombákba szorult Azov fegyvereseket.

Kiemelt kép: Szvjatoszlav Palamar (Kalina) / Fotó: yandex

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Az Azovsztal fegyveresei tárgyalnának az oroszokkal

Ez is érdekelheti:  Zelenszkij: a Nyugat úgy védje Ukrajnát, ahogyan Izraelt

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük