KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az amerikai képviselőház elnöke szavazásra bocsátja az ukrán segélytörvényt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mike Johnson, az amerikai képviselőház elnöke ígéretet tett arra, hogy végre előremozdítja a Joe Biden elnök által régóta kért Ukrajna-segélytörvényt – jelentette több hírügynökség hétfőn. A törvényjavaslat a demokraták és a republikánusok közötti elkeseredett belharcok miatt hónapok óta elakadt a kongresszusban.

A beszámolók szerint Johnson egy zárt ajtók mögött tartott megbeszélésen közölte republikánus kollégáival, hogy szándékában áll lehetővé tenni, hogy a képviselőház a héten szavazzon egy önálló törvényjavaslatról, amely további katonai támogatást biztosítana Kijevnek. A képviselőház várhatóan külön törvényjavaslatokról is szavazni fog, amelyek több támogatást biztosítanak Izraelnek és Tajvannak.

„Tudjuk, hogy a világ figyel minket és látni akarja, hogyan reagálunk ” – mondta Johnson újságíróknak a GOP-képviselőkkel (Republikánus Párt) folytatott megbeszélése utén amit a New York Times tett közzé. Johnson hozzátette, hogy Oroszország, Kína és Irán vezetői „azt figyelik, hogy Amerika kiáll-e szövetségeseiért és sját érdekeiért szerte a világon – és mi ki fogunk állni”.

A képviselőház republikánus képviselői korábban elutasították a Biden által októberben bemutatott összevont külföldi segélytörvénytervezet támogatását, amely 61 milliárd dollár értékű segítséget nyújt Ukrajnának.

A jogszabály hónapokig azért akadt el, mert a Republikánus Párt arra próbálta rávenni a Fehér Házat, hogy lépjen fel a Mexikóval közös határon át érkező illegális migránsok beáramlásával szemben. A republikánusokat Biden újraválasztási riválisa, Donald Trump volt elnök bátorította, aki az Ukrajnának nyújtott ellenőrizetlen támogatás ellen szállt síkra.

Az Ukrajnának szánt további fegyverek jóváhagyásának késlekedése felzaklatta Vlagyimir Zelenszkij elnököt és más kijevi tisztviselőket, akik a növekvő harctéri veszteségeket a külföldről szállított lőszerek és légvédelmi eszközök növekvő hiányával magyarázzák. „Ha a kongresszus nem segít Ukrajnának, Ukrajna elveszíti a háborút” – figyelmeztetett Zelenszkij a múlt héten.

Oroszország eközben többször kijelentette, hogy semmilyen külföldi segítség nem változtat a konfliktus menetén, és a Nyugatot eszkalációval vádolta.

Ez is érdekelheti:  MP fölszólította a köztévét, hogy élő adást biztosítsanak egyedül neki, vagy forradalom

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Mike Johnson, az Egyesült Államok képviselőházának elnöke Washingtonban, 2024. április 11-én. / © Chip Somodevilla / Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük