KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Sydney-ben összecsaptak a rendőrök az asszír ortodox közösség tagjai (videó 18+)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy ismeretlen férfi hétfőn egy istentiszteleten támadt meg egy asszír ortodox püspököt

Összecsaptak az asszír ortodox közösség tagjai és a rendőrök az ausztráliai Sydneyben, miután hétfőn egy férfi késsel támadt és összeszurkált egy ismert papot – írta a Russia Today.

A Sydney Morning Herald szerint több százan gyűltek össze a templom előtt, akik feltehetően azt hitték, hogy az elkövető még mindig a templomban van. A rendőrség rohamosztagot és helikoptert küldött a helyszínre, hogy megpróbálják megfékezni a tömeget.

A feszültség fokozódásával a tömeg dobálni kezdte a rendőröket, a hatóságok jelentése szerint ketten megsebesültek, és „több rendőrautó is megrongálódott”.

Az egyik rendőrt állítólag „egy fémtárggyal ütötték meg, kifordult a térde és letört a foga”, míg kollégája állkapocscsonttörést szenvedett, miután egy téglával leütötték.

Mindkettőjüket kórházba szállították.

A Sky News Australia a helyszínen tartózkodó riporterekre hivatkozva azt állítja, hogy a rendőrség paprikaspray-t használt a templom előtt feldöhödött tömeggel szemben.

Az X-en (korábban Twitter) közzétett bejegyzésében Chris Minns új-dél-walesi miniszterelnök „nyugtalanítónak” nevezte a történteket.

Arra szólította fel a helyi közösséget, hogy „maradjanak nyugodtak, és továbbra is figyeljék a rendőrség és a sürgősségi szolgálatok utasításait, és cselekedjenek azok szerint”.

Mar Mari Emmanuel püspök épp prédikációt tartott, amelyet élőben is közvetítettek, amikor egy ismeretlen, fekete ruhás férfi odalépett a pódiumhoz, és többször megszúrta. A jelentések szerint három hívő, aki megpróbált közbelépni, szintén sérüléseket szenvedett.

A médiajelentések szerint a lelkész állapota stabil, a többi áldozat sem szenvedett életveszélyes sérüléseket. Az elkövetőt a helyszínen elfogták, és a rendőrség őrizetbe vette.

A hétfői támadás napokkal azután történt, hogy Sydneyben egy forgalmas bevásárlóközpontban hasonló késeléses ámokfutás során hat ember meghalt. A gyanúsítottat végül a rendőrség lelőtte, a hatóságok szerint az incidens valószínűleg a támadó mentális egészségével függött össze”.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Robert Fico továbbra sincs szállítható állapotban, módosulhat a bűncselekmény minősítése

Kiemelt képen: Biztonsági erők az ortodox asszír templom előtt Sydneyben, Ausztráliában, 2024. április 15-én, hétfőn. © AP Photo/Mark Baker

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük