KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A világ legnagyobb akkumulátorgyárát építi a VW Kanadában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A VW vezérigazgatója szerint az Ontarioba tervezett akkumulátorgyár a világ egyik legnagyobbja lehet

A több milliárd dolláros projekt részleteit pénteken jelentették be tegnap a német Volkswagen autógyártó hivatalos fogadásán, ahol a Volkswagen Kanadában építheti meg a világ legnagyobb elektromosautó-akkumulátor gyárát.

Az üzem várhatóan akár 3000 embert is foglalkoztat majd és több ezer új munkahelyet teremt. A Volkswagen 7 milliárd dollárt fektet be az üzem megépítésébe – közölte a miniszterelnöki hivatal.

Az üzem lesz a VW legnagyobb üzeme Észak-Amerikában, és potenciálisan a világ legnagyobb VW-gyára lehet – mondta Frank Blome, a PowerCo, a Volkswagen elektromos járművekhez akkumulátorokat gyártó leányvállalatának vezérigazgatója.

Amíg a magyar ellenzék úgy általában a zöld energia előállításának és a fosszilis erőforrások elvetésének folyamatos szövegét nyomja, addig minden erejével azon van, hogy a Debrecenbe tervezett akkumulátorgyár megépítését megakadályozza.

Justin Trudeau, Kanada köztudottan szélsőségesen liberális miniszterelnöke, „valamilyen érdekes” okból kifolyólag azonban tárt karokkal fogadja a Németországból menekülő VW csoportot. Természetesen Trudeau jól tudja, hogy ez a beruházás mit is jelent országa számára, hiszen ki is emelte a bejelentéskor, hogy ez a gyár Kanadának az elkövetkezendő 10 évben 200 milliárd dollár bevételt jelent majd.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Kate Dubinski/CBC News

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: