KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orban Viktor

A svédek szerint a magyarok és a lengyelek kilépnek az EU-ból

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

A svédek legszívesebben már az EU-n kívül látnának minket – legalábbis a Breitbart értesülései szerint, ugyanis nyíltan arról beszélt néhány képviselőjük, hogy Lengyelország és Magyarország miután megvétózta az EU-s költségvetést, kilép az unióból.

Helene Fritzon, az Európai Parlament svéd szociáldemokrata küldöttségének vezetője úgy gondolja, hogy a magyarok és a lengyelek ezzel a vétóval nagyon kellemetlen helyzetbe hozták az egész EU-t.

Tomas Tobé, mérsékelt jobbközép képviselő a Sveriges Radióban úgy nyilatkozott, ha most nem lépnek fel ez ellen, akkor lényegében elfogadják azt az irányt, amit Magyarország és Lengyelország képvisel. Tobé szerint azt a kérdést is fel lehet tenni, hogy a két vétót jegyző ország egyáltalán tagja-e még az Európai Uniónak.

Mint ismeretes a hét elején Magyarország és Lengyelország elutasította az unió 7 éves költségvetését, mert annak folyósítását egy ködös, megfoghatatlan, tartalommal nem bíró, nem definiált, úgynevezett „jogállamiságot” biztosító értékrendhez kötötték. Tegyük hozzá, hogy a költségvetést konszenzussal kell elfogadni, és a vétó teljesen törvényes eszköz arra, hogy a korábban már a tagállamok vezetői által elfogadott – tehát Magyarország és Lengyelország által is –, majd valamilyen „hátsó input” alapján módosított döntést elutasítsák. Az EU neoliberális körei ezt egyfajta zsarolásként értékelik, csakhogy erről szó sincs, hiszen a megállapodás korábban valamennyi államfő beleegyezésével megtörtént.

Említést tesznek Orbán Viktor miniszterelnök közleményéről is, melyben a magyar kormányfő világosan fogalmazva megállapítja, hogy Brüsszel olvasatában csak a migránsokat beengedő országokat tekintik jogállamnak viszont azok, melyek védik a határaikat és egyben az EU határát is  – Magyarország esetében mindenképpen –, nem minősülnek jogállamnak. Ha ezt a javaslatot Magyarország elfogadja, nem lesz többé akadálya annak, hogy az EU a támogatásokat a migránsok befogadásához kösse, amivel ezek az országok – köztük hazánk – zsarolhatóvá válnak.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor ma európai vezetőkkel tekinti át a kialakult háborús helyzetet Brüsszelben

Nem először fordult elő, hogy svéd politikusok bírálják Magyarországot. Stefan Löfven svéd miniszterelnök 2019-ben azt javasolta, hogy Magyarországot szankcionálják amiért megtagadja a migránsok befogadását.

Azért a svédek tettek még egyet lapátra, hiszen ismét felemlegették Annika Strandhäll, svéd szociális biztonságért felelős miniszternek az év elején tett nyilatkozatát, amelyben Magyarország családtámogatási modelljét a náci Németország 1930-as évekbeli családpolitikájához hasonlította.

Nyitókép: Breitbart

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük