KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A svéd lapok címlapján Orbán Viktor

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A magyar miniszterelnök már pénteken reggel a svéd lapok címoldalára került. Akkor, amikor tárgyalásai az érkező svéd kormányfővel még meg sem kezdődtek.

Miközben pénteken Magyarországra érkezik Ulf Kristersson svéd miniszterelnök, a magyar kormányfő, Orbán Viktor reggel interjút adott a Kossuth rádióban, mely érintette a svéd NATO-csatlakozás kérdését is. Nem meglepő, hogy a miniszterelnök szavai annak ellenére a svéd lapok címlapjára kerültek, hogy Kristersson gépe még le sem szállt – szúrta ki a Világgazdaság.

A svéd sajtó Orbán azon szavait emelte ki a címlapon, mely szerint pénteken katonai-ipari együttműködésre lépünk Svédországgal.

Orbán szerint noha vannak különbségek, ezeket el kell fogadnia mind a két félnek, különösen, hogy az együttműködés nem érték-, hanem érdekalapú. A lapok azt is megjegyzik, hogy Orbán szerint Magyarország máshogy keresztény mint Svédország, és azt is, hogy a magyar kormányfő szerint a svédek Ukrajnában háborút akarnak, míg hazánk a béke pártján áll.

Az Expressen arról is ír, hogy Kristersson szerint nem folynak tárgyalások, és arról is, hogy Svédországban fel sem merült a 2026-ban lejáró, a magyar légierő által bérelt Gripenek szerződésének módosítása.

A vadászgépeket a 2026-ban lejáró lízing után a szerződés szerint Magyarország meg fogja venni – olvasható a VG cikkében. A svéd lap szerint ez a menetrend nem valószínű, hogy megváltozik Kristersson látogatásával. Orbán és svéd kollégája dél körül tarthat majd közös sajtótájékoztatót a megbeszélésről. Az Országgyűlés – több mint egyéves huzavona utána – a tervek szerint hétfőn szavaz a svéd NATO-csatlakozás ratifikációjáról. Svédország azután hagyott fel több évtizedes semlegességével, hogy Oroszország inváziót indított Ukrajna ellen.

MN

Ez is érdekelheti:  Az USA kölcsönt ad Kijevnek kétmillió ukrán mozgósítására

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük