2024. JÚNIUS 2. VASÁRNAP

A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON

JELENTKEZZ ZÁSZLÓVIVŐNEK IDE KATTINTVA!

TOVÁBBI RÉSZLETEK: https://1848.magyartrikolor.hu


     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A román határ a Tiszáig ér…?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A romániai választás győztes pártjai hétfőn Klaus Iohannis elé járultak, kormányalakítási konzultáció végett. Így tett az idei parlamenti választás meglepetés pártja, az AUR is. A meglehetősen színes küldöttség (George Simion, Adrian Târziu, Diana Șoșoacă, régi barátunk, Dan Tanasă és Ringo Dămureanu) azzal indított, hogy elkésett a találkáról, amely egyébként röpke 10 percig tartott.

A megbeszélés utáni sajtótájékoztatón a küldöttek elárulták, hogy azért késtek el, mert kicsit sétáltak előtte… Amúgy csak és kizárólag azért mentek el a Cotroceni-palotába, mert így kéri az illem…

George Simion ajándékot vitt Iohannis elnöknek. Íme a szónoklat:

„Átadtam Iohannis elnöknek egy Nagy-Románia térképet, a teljes Romániáét, a Dnyesztertől a Tiszáig, úgy, ahogy azt Mihai Eminescu ránk testálta. A térkép nagyon zöld volt. Nagyon sok erdőnk volt. És vészjelzést adtam Románia erdőségeire vonatkozóan…”

Aha. Minden világos, nem? A román erdők eltűntek, a Dnyeszterrel meg a Tiszával együtt.

A román határ aTiszáig ér...

Na de itt még nincs vége. A találkán Simion mester szavalt is, mégpedig egy részletet Octavian Goga egyik verséből.

(Simion kedvenc költője, Goga úr nem csak versfaragó volt, hanem a korabeli román állam művelődési minisztere, államminisztere, belügyminisztere, majd miniszterelnöke is, és hát nem ment a szomszédba egy kis antiszemitizmusért, továbbá náciszimpátiáért. – Főtér megjegyzés)

A vers címe Argeșben eltemetve, és nagyjából arról szól, hogy két halott uralkodó találkozik és rájönnek, elveszett a haza. Nos, ebből a versből szavalt Simion úr egy részt, amelyben a költő arról beszél, hogy nagyon rövid ideig tartott a két koronás halott találkozója (10 perc?), és hogy az egyik halott büszkén és némán állt (na vajon kire vonatkozik ez?), ebből pedig a másik halott megértette, hogy elveszett a haza (itt feltehetően saját magára gondolt a szavaló).

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: A magyar hősök napja... kivételekkel...

Tudtuk, hogy érdekes jeleneteknek leszünk tanúi az AUR választási győzelmét követően. Nos, az aranyos párt egyelőre nem okoz csalódást.

Hungary First

 

Ez is érdekelheti:

Kérdésem van román történészekhez…

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük