KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Politico „összeoroszpártizta” a magyar miniszterelnököt

Orbán felvázolta a világpolitikai tervét: ezt tenné Ukrajnával és Szerbiával

Orbán Viktor interjút adott Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellárnak az European Voices nevű magazin számára, amelyben leszögezte:

Szerbiának kéne csatlakoznia az EU-hoz, az ukránoknak pedig ütközőzónának kell lennie Oroszország és a Nyugat között.

„Be kell fejeznünk a régi bővítési feladatot, mielőtt elkezdenénk az új bővítést Ukrajnával. Ha nem integráljuk Szerbiát minél hamarabb, akkor elveszítjük” – mondta Orbán Viktor a beszélgetés során.

Orbán Viktor azt a lehetőséget is elvetette, hogy Kijevnek esélye van arra, hogy kivédje Oroszország invázióját és csatlakozzon az EU-hoz, és azt állította, hogy Ukrajna csak úgy maradhat fenn, ha az ország „ütközőzóna lesz Oroszország és a Nyugat között”.

„Ha ez nem működik, Ukrajna továbbra is területeket fog veszíteni. Oroszország újra és újra és újra és újra el fogja pusztítani Ukrajnát. 

Oroszország soha, de soha nem fogja elfogadni, hogy egy olyan EU- és NATO-tag, mint Ukrajna, a határainál legyen”

 – mondta a miniszterelnök.

„Mi, európaiak nem vagyunk elég erősek ahhoz, hogy az oroszok komolyan vegyenek minket. Ez egy hatalmi játszma. Ez háború” – mondta Orbán Viktor.

Az interjú kapcsán a Politico reflexből elkezdte oroszpártizni Orbánt, Brüsszelbe még nem jutott el a hír, hogy se az ukránok, se az oroszok szerint nem oroszpárti Magyarország.

Mandiner

Kiemelt kép: Budapest, 2023. december 21.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2023. december 21-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük