KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor: Az ukrajnai konfliktus nem ér véget 2024-ben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orbán Viktor Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellárral találkozott a Karmelita kolostorban szombaton. A beszélgetésről a Die Presse című osztrák lap számolt be.

A beszélgetés során Orbán Viktor miniszterelnök annak a meglátásának adott hangot, hogy az EU nincs abban a helyzetben, hogy elegendő forrást legyen képes biztosítani Ukrajnának a háború megnyeréséhez. A Schüssel viszont azt hangoztatta, hogy Ukrajna mindenképpen veszíteni fog, ha az EU nem biztosít elegendő fegyvert, pénzt és logisztikát az ország számára.

Orbán Viktor erre azt válaszolta, hogy az EU nincs abban a helyzetben, hogy ezt megtegye. Az európai emberek nem örültek annak, hogy kormányaik egyre nagyobb mértékben támogatják anyagilag Ukrajnát. Azt sem zárta ki, hogy Ukrajna még több területet veszíthet, sőt, akár a háborút is.

A magyar kormányfő hozzátette, hogy az ukrajnai konfliktus nem ér véget 2024-ben. Budapest azonban mindent megtesz a tűzszünet elérése és a béketárgyalások megkezdése érdekében.

A teljes cikk a Die Presse oldalán IDE kattintva olvasható.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Wolfgang Schüssel és Orbán Viktor a Karmelita kolostorban / Fotó:Fischer Zoltán

Ez is érdekelheti:  Stoltenberg is megszólalt Macron kijelentésére reagálva

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük