KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Russia Today: Az uniós vezetők a magyar gazdaság bedöntésével zsarolták Orbán Viktort

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Több uniós államfő közvetlenül közölte Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, hogy tönkreteszik a magyar gazdaságot, ha megakadályozza az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós (54 milliárd dolláros) gazdasági segélycsomagot – derült ki Orbán Balázsnak, a magyar miniszterelnök tanácsadójának abból az interjújából, amelyet szombaton adott az eXXpress című osztrák lapnak és amit a Russia Today szemlézett.

Az uniós vezetők e hónap elején írták alá a négyéves mamut segélycsomagot, miután a magyar államfő feloldotta vétóját, cserébe a blokk 26 másik tagállamának kisebb engedményeiért. Az engedmények között szerepelt, hogy évente megvitatják a segélycsomag végrehajtásának menetét, és ígéretet tettek arra, hogy két év elteltével felülvizsgálják az uniós költségvetésre gyakorolt hatását.

A csomag jóváhagyása előtt a Financial Times arról cikkezett, hogy az Európai Tanács tervet dolgozott ki a Budapestnek nyújtott finanszírozás csökkentésére és a magyar gazdaság leépítésére, ha Budapest fenntartja vétóját.

Orbán Balázs, aki csupán névrokona a miniszterelnöknek – fogalmazott a cikkíró -, az osztrák Exxpress című lapnak szombaton azt mondta, hogy több uniós vezető felhívta Orbán Viktort, és „nyíltan megmondta neki, hogy pontosan ez a fenyegetés”.

Vezető politikusok hívták fel a miniszterelnököt, és nyíltan kimondták neki ezt”

– nyilatkozta Orbán Balázs a lapnak.

„Mi elutasítottuk ezt a hozzáállást. Ez ellentmond az EU alapgondolatának. Ez de-facto politikai erőszak (zsarolás)”.

A Financial Times cikkének megjelenése után a francia Le Point hírmagazinnak nyilatkozva Orbán Viktor azzal vádolta az Európai Tanácsot, hogy „zsarolni” próbálja őt. Ragaszkodott ahhoz, hogy a tanács terve valóságos, de azt nem árulta el, hogy megfenyegették-e őt az EU államfői.

A Financial Times szerint az EU azt tervezte, hogy megvonja Magyarországtól a támogatásokat, ezzel akadályozva a közvetlen külföldi beruházások támogatását, és végül bedönti a forintot. Az Európai Tanács nem volt hajlandó megerősíteni vagy cáfolni a terv létezését, és azt mondta a lapnak, hogy nem kommentálja a kiszivárogtatásokat.

Ez is érdekelheti:  Lengyel demokrácia: Letartóztattak egy gazdát, aki arra kérte Putyint, hogy tegyen rendet Európában

„Mi… világossá tettük, hogy nem félünk” – mondta Orbán Balázs az Exxpressnek.

„Úgy gondoljuk, hogy a magyar gazdaság elég erős”. A Magyarország által elnyert engedmények szerinte jelentősek, mivel Budapest mostantól „tájékoztatást kap arról, hogy mi történik a pénzzel, és minden évben tárgyalhatunk róla”.

Orbán Viktor és kormányának tisztségviselői többször is hangoztatták, hogy Ukrajna nem lesz képes a csatatéren legyőzni Oroszországot, és hogy az EU oroszellenes szankciói jobban ártanak a blokknak, mint Moszkvának. Orbán Balázs a hét elején egy beszédében azzal vádolta az európai vezetőket, hogy Kijev banki támogatásával inkább Washington érdekeit szolgálják, mint a sajátjukat, és kijelentette, hogy „Európát lényegében az USA hozzáállása térdre kényszerítette”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Orbán Balázs / Fotó: eXXpress

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük