KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Szexbotrányban” bukott meg Novák Katalin a New York Times szerint

New Yorkból nézve kissé homályosnak tűnnek a magyarországi ügyek.

A nemzetközi sajtó is beszámol Novák Katalin magyar köztársasági elnök szombati lemondásáról és az ahhoz vezető eseményekről.

A New York Times szerzője, Andrew Higgins az erről szóló cikk bevezetőjében úgy fogalmaz: „Novák Katalin, a családi értékek hangos bajnoka, bejelentette lemondását szombaton, a kormánypárt vezető tagjait megbuktató szexbotránysorozat újabb részeként”.

Az NYT szerint Novák Katalin a Fideszen belülre is kiterjedő, széleskörű felháborodás közepette mondott le. Az amerikai liberális lap szerint Novák lemondása nem rengeti meg Orbán Viktor hatalmát, de megrendítette a Fidesz keresztény értékvédő és pedofíliaellenes imázsát.

Az amerikai liberális lap szerzője ezután felemlegeti Borkai Zsolt korábbi győri polgármester szexbotrányát, valamint Szájer József esetét a brüsszeli ereszcsatornával.

Az osztrák baloldali Der Standard szerzője, Gregor Mayer arról ír: Novák Katalin nem tudott ellenállni a nyomásnak a botrány után, ugyanakkor a mai napig nincs magyarázat arra, miért írta alá a kegyelmi kérvényt. A Standard szerint nem csak az ellenzék, hanem az Orbán-tábor véleményvezérei is felháborodtak. A baloldali lap úgy fogalmaz: a kegyelemmel „kilyukadt az Orbán-ideológia hazugságépülete”.

A svájci Neue Zürcher Zeitung az ügy kapcsán azt emeli ki: Orbán Viktor Fidesz kormánypártja a hagyományos családok és a gyerekek védelmezőjeként lép fel, és ennek a politikának korábban éppen Novák Katalin volt az arca családügyi miniszterként. Az NZZ szerint Novák Katalin és Varga Judit lemondásával a Fidesz „két sztárt” veszít el, hiszen gyakorlatilag ők ketten voltak a kormánypárt női politikusai és egy fiatalabb nemzedék képviselői.

„Az, hogy Orbán kész volt feláldozni őket, azt mutatja, mekkora jelentőséget tulajdonított az ügynek”

– kommentálja a svájci lap a történteket.

Rod Dreher amerikai konzervatív véleményvezér, a magyar jobboldal barátja a korábbi Twitteren, az X-en a hírt úgy kommentálta: „Hogy a fenébe lehetett őt meggyőzni arról, hogy egy effajta bűnözőnek kegyelmet kell adni?”

Ez is érdekelheti:  Ez az ember kíváncsi arra, mikor lövik le Orbán Viktort

Mandiner

Kiemelt képen: Novák Katalin köztársasági elnök az M-en bejelenti lemondását / Fotó: Printscreen

 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “„Szexbotrányban” bukott meg Novák Katalin a New York Times szerint

  1. EZ A BEVEZETŐ SZÖVEG KÉTÉRTELMŰ ,MI LENNE HA AZ IGAZI SZÖVEGET ÍRNÁK ?? NEM KELL HAZUDOZNI MINDENKI AKI ÉRTELMES TUDJA MIRŐL VAN SZÓ !! SAJNOS A KÜLFÖLDI ÚJSÁGÍROK ÖSSZE VISSZA HAZUDOZNAK ! NEKIK EZ A MEGFELELŐ LEJÁRATÁS ,SZÉGYEN RÁJUK NÉZVE !

  2. Sokszor azt hisszük, hogy csak minket vert meg az Isten egy ilyen semmirekellő ellenzékkel és az ő hányingerkeltő médiájával. Nem megnyugtató, és nem mentség a hazai ellenzéknek, de a libsik mindenütt ilyenek. A jakobinusok óta az úgynevezett „baloldal”, komcsik, libsik, mindig a csőcselékre építették a hatalmukat. Az ő irigységükre, frusztráltságukra, gyűlölködésükre mindig lehetett számítani, miközben a heccelőik mindig a gátlástalan, hatalomra vágyó gazdagokból kerültek ki. (Lásd Davos) Ami összeköti őket, hogy se hitük, se erkölcsük, se hazájuk nincsen, és azt hiszik, ezekre nincs is szükség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük