KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A lengyel nemzet újrarendezné saját határait? – érdekes térképet terjesztenek Lengyelországban

Mint ahogy korábban hírt adtunk róla, Lengyelországban óriási hadgyakorlatot tartanak az ott tartózkodó NATO erőkkel közösen az ukrán határ közelében.

Az orosz titkosszolgálat jelentései szerint, melyet közzé is tettek a hírügynökségeken keresztül, Lengyelország és az Egyesült Államok közös terveket fontolgat arra vonatkozóan, hogy az egykori, ma Nyugat-Ukrajnához tartozó lengyel történelmi területek visszatérjenek Varsó közigazgatásához.

Természetesen ezeket a híreket is, mint minden hírt ebben a háborús információs és dezinformációs közegben fenntartással kell kezelnünk, de azt azért történelmi tapasztalatainkból és ismereteinkből illik tudnunk, hogy a lengyel néplélekben ugyanúgy benne van az ősi tulajdonuk visszaszerzésének joga, mint ahogy az a miénkben is, annak ellenére is, hogy a mi helyzetünkben ezekben az időkben, nem feltétlenül célszerű erről nagypolitikai szinten beszélnünk, amíg nem létezik olyan nagyhatalom, amely ezt támogatná. Márpedig Magyarország esetében ilyen jelenleg deklaráltan nincs.

De térjünk vissza Lengyelországhoz, mely állam a NATO olyan szövetségese, amely, ha kell hazardírozik. Most is azt teszi. Néha talán az lehet az érzésünk, hogy a lengyel vezetők mindent egy lapra tesznek föl, hogy céljaikat elérjék.

Már korábban szó volt itt a lengyel néplélekről, mely ragaszkodik természetszerűen ősei földjéhez, de ugyanúgy beleégett emlékezetébe az a szomorú múlt, amely az orosz és szovjet birodalmakkal kapcsolatban megtanította a lengyeleknek, hogy sosem szabad bízniuk az oroszokban, hiszen abból jó eddig még nem származott. Ez mind érthető is, de azért jó volna, ha lengyel testvéreink nem csupán az érzelmeket néznék, hanem a realitást is, és nem feltétlenül hallgatnának a britekre és az amerikaiakra, mert nagyon könnyen úgy járhatnak, mint a második világháborúban Churchill-el és a komplett nyugattal.

Az alábbi grafika terjed mostanában igen rohanó tempóban a lengyel közösségi oldalakon és honlapokon egyaránt. Ha elképzeljük, hogy egyszer ez bekövetkezik, akkor bizony elmondhatjuk, hogy újra lesz lengyel-magyar közös határ. De ez addig csupán egy vágyvezérelt gondolat.

Ez is érdekelheti:  Trump először mondott beszédet a merénylet óta – Orbán méltatásával kezdett

 

Szépe Áron

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük