KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A hétvégén is folytatódnak a tiltakozások Németországban

Több ezer gazdálkodó pénteken is számos helyen folytatja a tiltakozó megmozdulásokat, hogy kifejezze felháborodását a szövetségi kormánnyal szemben. Sajtóértesülések szerint a bajorországi Nürnbergben „mintegy 6000 résztvevőre” számítanak, és a tervek szerint jelen lesz Markus Söder a CSU vezetője, Bajorország miniszterelnöke is.

Ezzel egy időben a bajor fővárosban, Münchenben a fuvarozók is tiltakozni akarnak a szövetségi politika ellen, a szervezők szerint 800 teherautó szándékoznak a tartományi fővárosba vinni. Schleswig-Holsteinben a gazdák a gazdaszövetség szerint jóval több mint 1000 teherautóval terveznek felvonulást Kielbe.

Brandenburgban szintén tiltakozásokat, blokádokat és nagy traktoros forgalmi demonstrációt jelentettek be. A potsdami rendőrkapitányság szóvivője szerint itt összesen mintegy 40 gyűlést jeleztek. A traktorblokádok reggel 8 órakor kezdődtek az autópálya-felhajtóknál.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt képen: Gazdák tüntetnek Berlinben / Fotó: Fotó: DTS hírügynökség

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük