KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A finnek rekordtempóban szegényednek – nincs pénz, hála a szankcióknak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egyre több a fizetési problémákkal küzdő finn lakos. Ezt a Suomen Asiakastieto Oy (a digitális üzleti és fogyasztói információs szolgáltatások vezető helyi szolgáltatója) jelezte a nyilvántartása alapján – számol be az EA Daily. Az év eleje óta mintegy 5000 fővel emelkedett a fizetési problémákkal küzdők száma.

Március végén több mint 355 ezer embernek voltak fizetési problémái.

Az észak-európai ország jólétének csökkenését jelzi még egy másik jel, számos más mellett – többek között a rekordszámú csőd és a növekvő munkanélküliség – az új személygépkocsi-regisztrációk számának csökkenése az országban. A finn statisztikai hivatal adatai szerint márciusban jelentősen csökkent, alig 6500 új személygépkocsit helyeztek forgalomba, ami 16 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Eközben az első alkalommal forgalomba helyezett személygépkocsik csaknem felét helyi vállalatok és más jogi személyek használatára jegyezték be.

Mint az EADaily megjegyezte, a nehéz gazdasági időket élő Finnországban várhatóan nő a munkanélküliség és a csődök száma. Ennek egyik oka a helyi építőipar elkeserítő teljesítménye, ami nagyrészt a csökkenő keresletnek köszönhető, ami viszont összefügg azzal, hogy Finnország 2022-től csatlakozik az oroszellenes szankciókhoz.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: illusztráció / Fotó: stock.adobe.com

 

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: a srebrenicai ENSZ-határozat veszélyes ellentéteket éleszthet újra a Nyugat-Balkánon

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A finnek rekordtempóban szegényednek – nincs pénz, hála a szankcióknak

  1. Anno a Szovjetunió mellett belőle gazdagodtak meg. A SZU összeomlása nekik is trauma volt, úgy látszik nem tanultak belőle.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük