KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A baloldali szavazók sem bíznak a győzelemben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Fidesz 5 százalékponttal vezet a baloldal előtt a teljes szavazókorú népesség körében – derül ki a Medián közvélemény-kutató cég legfrissebb, a HVG számára készült felméréséből.

A most közölt adatok megerősítik annak a közelmúltban kiszivárgott, a baloldali pártok részére, belső használatra készített kutatásnak az eredményeit, amely szerint Márki-Zay Péter közös baloldali miniszterelnök-jelöltté választása után megtört az ellenzék lendülete, egyre jelentősebb hátrányba kerül a kormánypártokkal szemben.

A medián kutatása alapján a teljes szavazókorú népesség 63 százaléka szerint a Fidesz újból megnyeri a választást, ezt még a baloldali listára szavazók 32 százaléka is így véli.

A Medián a biztos szavazók körében érdekes módon már szinte azonos eredményt mér a két tábor között. Az is figyelemre méltó, hogy a kutatás szerint a Kétfarkú Kutya Párt támogatottsága 6 százalékra, a Mi Hazánk Mozgalomé pedig 5 százalékra nőtt a biztos szavazók körében.

A napokban közölte felmérése eredményét a Real-PR. 93 is, a kutatás szerint a Fidesz támogatottsága a biztos szavazó pártválasztók körében 54 százalék, a baloldali összefogásé 45 százalék, azaz 9 százalékponttal kisebb. A felmérés itt is megállapította, hogy Márki-Zay Péternek nem sikerült áttörést elérni a pártok támogatottsági versenyében, nagyon stabilak az erőviszonyok, a Fidesz–KDNP a statisztikai hibahatárokat jelentősen meghaladó mértékben vezet a baloldal előtt.

Két hete pedig a 444.hu szellőztette meg azt a már említett, belső használatára készített felmérést, amelyből egyebek között az derült ki, hogy jóval kevésbé népszerű a baloldali összefogás annál, mint amit előtte mértek, ami hideg zuhanyként érte a szivárványkoalíciót.

 Kiderült az is, hogy személyesen Márki-Zay Péternek készült a felmérés, holott a baloldal miniszterelnök-jelöltje korábban azt állította, annak létezéséről is csak a sajtóból értesült.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: Havran Zoltán)

Magyar Nemzet

Ez is érdekelheti:  Karácsonyék Perjés törökbálinti villájában egyeztettek (videó)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük