TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij megköszönte a háborús fegyvereket, majd belerúgott a Nyugatba

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna nyugati szövetségeseinek túl hosszú idő kell ahhoz, hogy katonai segélyekről döntsenek a háborúban – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Reuters hírügynökségnek hétfőn Kijevben adott interjújában.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, akinek mandátuma tegnap lejárt, az eddigi háborús katonai támogatásokkal kapcsolatban – különös tekintettel a Patriot légvédelmi rendszerekre – azt mondta, hogy mindez nagy lépés előre, ugyanakkor megjegyezte, hogy azt megelőzően két lépés tettek hátra.

Az ukrán elnök különösen azt sérelmezte, hogy az ilyen jellegű döntések nagyjából egy évet késnek az orosz–ukrán háború közepette.

Zelenszkij tekintettel a nyugati partnerei késlekedésére, felvetette annak lehetőségét, hogy szövetségesei közvetlenebb módon is segíthetnének, így például bizonyos körülmények között megsemmisíthetnének Ukrajna területe felett orosz rakétákat.

Az oroszok háromszáz harci repülőt vetnek be Ukrajna területén. Nekünk minimum 120–130-ra van szükségünk, hogy ellenállást tudjunk tanúsítani az égen

– mondta az ukrán elnök az amerikai gyártmányú F–16-os vadászgépekre utalva, amelyeket reményei szerint hamarosan be is vethetnek az orosz–ukrán háborúban.

Nem tudjátok ezt most biztosítani? Rendben, térjünk vissza a repülőkre, amelyek most a szomszédos NATO-tagállamok területén vannak, küldjétek fel őket, lőjétek le a célpontokat, védjétek a civileket

– hangoztatta. – Meg tudják ezt tenni? Biztos vagyok benne, hogy igen. NATO-tagországok támadásának, beavatkozásának számít ez? Nem – vélekedett Zelenszkij. Az ukrán elnök megemlítette, hogy Kijev jelenleg tárgyalásokat folytat nemzetközi partnereivel arról, hogy fegyvereiket orosz katonai célpontok ellen vethessék be a határon, illetve beljebb orosz területen.

Eddig nincs semmi pozitívum

– tette hozzá.

Zelenszkij beszélt arról is, hogy az ország északkeleti részén, Harkiv régióban a harctéren kialakult helyzeten sikerült úrrá lenni. Mint mondta, nem szabad elfeledkezni arról, hogy orosz csapatok a több mint ezer kilométer hosszú frontvonal más részein is próbálnak előretörni. Hozzátette, hogy időre van szükség, míg az áprilisban elfogadott, a mozgósítás szigorításáról szóló törvény alapján behívott újoncokat felkészítik.

Ez is érdekelheti:  Drágul a benzin és a dízel is péntektől

 

Kiemelt képen: Szirszkij és Zelenszkij / Fotó: Getty Images.ru 

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük