KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij kirúgta Olekszij Danyilovot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán elnöki hivatal honlapján tették közzé azt a rendeletet, amely azt is tartalmazza, hogy mentsék fel fel Olekszij Mjacseszlavovics Danyilovot Ukrajna Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsa titkári tisztségéből.

Egy másik rendelet alapján erre a posztra Olekszandr Litvinyenko, Ukrajna külföldi hírszerző szolgálatának volt vezetőjét nevezték ki. Oleh Ivascsenko lett a hivatal új vezetője.

Olekszij Danyilov 2019 októberében lett Ukrajna Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsának titkára. Ezt megelőzően 1994 és 1997 között Luganszk polgármestere volt. Danyilov 2015-ben a Kijev által ellenőrzött luganszki területi államigazgatás élén állt. Emellett a Verhovna Rada képviselője volt.

Litvinyenko viszont 2014 és 2019 között Ukrajna Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsának helyettes titkára volt. Ezt követően a Nemzeti Stratégiai Tanulmányok Intézetét vezette.

MH

Kiemelt képen: Olekszij Danyilov / Fotó: RUSLAN KANIUKA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Ez is érdekelheti:  Már most durvul a kampány – Letépték a Fidesz plakátjait és Pikó Andrásé került a helyükre Józsefvárosban

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük