KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kiderült, mennyi Donald Trump vagyona

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Donald Trump nettó vagyona az elmúlt napokban több mint négymilliárd dollárral nőtt, így jelenleg mintegy 6,5 milliárd dollárra rúg, derül ki a Bloomberg adataiból – írja a Magyar Nemzet.

Donald Trump volt amerikai elnöknek több száz millió dolláros jogi büntetéssel kell szembenéznie, elnökválasztási kampánya pénzszűkében van, vállalkozásai pedig évek óta veszteségekről számolnak be, írja a CNBC.

Hétfő délután azonban Trump gazdagabb volt, mint valaha.

Trump nettó vagyona több mint négymilliárd dollárral, mintegy 6,5 milliárd dollárra ugrott az elmúlt napokban a Bloomberg szerint. A busás bónusz a közösségi médiavállalata, a Trump Media & Technology Group és a Digital World Acquisition Corp. (DWAC) cég között pénteken jóváhagyott fúzió eredménye.

Trump közel 80 millió részvényt, azaz nagyjából 58 százalékát birtokolja a Trump Media vállalatnak, amely a Truth Social nevű közösségi médiaoldalt üzemelteti. A DWAC hétfői 49,95 dolláros részvényenkénti záróárfolyamon Trump részvényei papíron négymilliárd dollárt értek.

A DWAC részvényárfolyama hétfőn 35 százalékkal emelkedett, miután egy New York-i fellebbviteli bíróság csökkentette a volt elnöknek a kötvényhez szükséges készpénz összegét, megkímélve őt attól, hogy azonnal ki kelljen fizetnie a 454 millió dolláros polgári csalási büntetést.

Hétfőn kora reggel úgy tűnt, Trump nem tudja előteremteni azt a több mint 550 millió dollárt, amellyel meg tudná akadályozni, hogy az állam lépéseket tegyen ingatlanvagyonának lefoglalására.

Nem sokkal délelőtt 10 óra után azonban a fellebbviteli bíróság úgy döntött, hogy Trumpnak csak 175 millió dolláros óvadékot kell letennie. A bíróság emellett tíz napra felfüggesztette az ítélet hatálybalépését.

Mindezek következtében Donald Trump hétfőn életében először bekerült a Bloomberg milliárdosai közé. Az azonban nem világos, hogy ez a vagyona megmaradhat-e. Trump ugyanis hat hónapig nem adhatja el DWAC-részvényeit, melyek árfolyama ingadozik.

Ez is érdekelheti:  Csúnyán lebukott a Politico a NatCon ügyében

A Trump Media 2023 első kilenc hónapjában kevesebb mint 3,5 millió dollár bevételt hozott, miközben ugyanebben az időszakban 49 millió dolláros nettó veszteséget könyvelt el.

A Bloomberg szerint Trump nettó vagyonára vonatkozó becslése az elnökjelöltek számára szükséges etikai közzétételeken, és az ingatlanvagyonhoz kapcsolódó bejelentéseken alapul.

 

Kiemelt képen: Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns és volt amerikai elnök a New Hampshire állambeli Nashua városában tartott választási esti partin 2024. január 23-án (Fotó: Timothy A. Clary/AFP)

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük