KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij kirúghatja védelmi miniszterét, Reznyikovot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök jelölteket keres Alekszej Reznyikov védelmi miniszter helyére – jelentette csütörtökön egy vezető ukrán napilap kijevi kormányzati forrásokra hivatkozva.

„Reznyikov távozásának lehetősége az elméletből a gyakorlatba lépett át” – írta az Ukrajinszka Pravda. A lap hozzátette, hogy legalább két jelölt van a helyére.

Az UP, Alekszandr Kubrakov infrastrukturális minisztert és Alekszandr Kamysin stratégiai ipari minisztert nevezte meg név szerint. Az azonban nem derült ki, akadnak-e további jelöltek is a versenyben.

Reznyikov „nem ellenzi, hogy Nagy-Britannia nagykövete legyen”, bár nem egyértelmű, hogy valóban fontolóra vették-e ezt a lehetőséget. A javaslatot először Alekszej Goncsarenko parlamenti képviselő vetette fel augusztus 1-jén.

Zelenszkij július 21-én rúgta ki az előző londoni nagykövetet, miután Vadim Pristajko nyilvánosan bírálta az elnök szarkasztikus hangnemét Ukrajna nyugati fegyver- és lőszerbeszállítóival szemben a vilniusi NATO-csúcson.

Reznyikov úgy festette le magát, mint a nyugati fegyverek Kijev számára történő megszerzésének kulcsszereplőjét. A Politico című amerikai lapnak 2022 októberében azzal dicsekedett, hogy kitalálta a Pentagonnal folytatott politikai eljárást, aminek a lényege az, hogy folyamatosan emeli a lécet, amíg az amerikaiak be nem adják a derekukat.

Reznyikov Ukrajnát a nyugati haditechnika ideális kísérleti terepének nevezte, és reményét fejezte ki, hogy Kijev hamarosan harckocsikat, majd vadászgépeket kap. Az első harckocsikat januárban ígérték, nem sokkal azután, hogy Reznyikov kijelentette, hogy Ukrajna „a NATO küldetését hajtja végre”, az USA vezette blokk biztosítja a fegyvereket, az ukránok pedig a vérüket.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen:

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük