KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij hivatala javasolja, hogy csak Ukrajnán keresztül érkezhessen orosz gáz az EU-ba

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatala új tervet javasolt a Moszkvával szembeni szankciók szigorítására. Ez magában foglalja az Oroszországból az Európai Unióba irányuló minden közvetlen gázszállítás korlátozását, kivéve az ukrán gázszállító rendszeren keresztül szállított gázszállítmányokat.

Kijev azt is javasolta, hogy állítsák le az Északi Áramlat gázvezetéket, amely orosz gázt szállít Törökországba.

Seymour Hersh: Őrület, ahogy az oroszok és az ukránok egymás között kereskednek

A tervet állítólag egy nemzetközi szakértői csoport dolgozta ki, amelyet Andrij Jermak, az elnöki adminisztráció vezetője és Michael McFaul volt oroszországi amerikai nagykövet vezetett.

“SZÜNTESSÜK BE AZ OROSZ GÁZ KÖZVETLEN SZÁLLÍTÁSÁT AZ EURÓPAI UNIÓBA, ELTEKINTVE AZ UKRÁN GÁZSZÁLLÍTÓ RENDSZEREN KERESZTÜL IRÁNYÍTOTT SZÁLLÍTÁSOKTÓL, AMELY BŐSÉGES TRANZITKAPACITÁSSAL RENDELKEZIK” – SÜRGETTE AZ ELNÖKI ADMINISZTRÁCIÓ.

Kijev terve azt is javasolja, hogy tiltsák be az orosz cseppfolyósított földgáz EU-ba történő behozatalát.

Brüsszel tíz szankciócsomagot vezetett be Oroszország ellen az ukrajnai katonai művelet miatt. A szankciók eredetileg az orosz gazdaság gyengítését célozták, de a globális ellátási láncok jelentős megszakítását eredményezték, ami az európai energiapiacot is zűrzavarba sodorta.

Az ukrajnai konfliktust megelőzően Oroszország az uniós országok által fogyasztott gáz közel 40%-át szállította, főként csővezeték-hálózatokon keresztül. Bár a blokk nem tiltotta meg az orosz vezetékes gázimportot, az Ukrajnával kapcsolatos szankciók bevezetése után jelentősen csökkent a gázszállítás.

A szállításokat az Európába irányuló orosz gáz egyik fő útvonalának, az Északi Áramlat gázvezetéknek a szabotálása is befolyásolta. Brüsszel szerint az orosz gázszállítások jelenleg a blokk teljes fogyasztásának mintegy 10%-át fedezik.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Sokasodnak a kérdőjelek Magyar Péter gyulai segítője körül

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Zelenszkij hivatala javasolja, hogy csak Ukrajnán keresztül érkezhessen orosz gáz az EU-ba

  1. Ha a tranzitdíja Ukrajnának versenyképesebb az Északi Áramlat működtetési költségénél, továbbá nagyobb garanciákkal tudja biztosítani az illegális gáz-vételezések kizárását, akkor talán vegye fel a közvetlen kapcsolatot a GAZPROM vezetőségével –
    miután rendezte a ki nem fizetett gáztartozását !

  2. Az ellenségeskedés azzal kezdődött, hogy a cigány jellemű ukránok megcsapolták az orosz gázvezetékeket, ellopták a más részére szállított gázt, s amit ők vettek az oroszoktól, azt nem fizették ki. Cigány jellemű fasisztákkal semmiféle érvényes megállapodás nem köthető. Ki kell irtani őket az utolsó szálig, s akkor megszűnik a gáztranzit problámája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük