KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kétes amerikai szervezetek a baloldali tüntetések mögött

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikai infrastruktúrát kihasználva a Tanítanék Mozgalom a NoÁr mozgalommal együtt gyűjti az adományokat, építi weboldalát, petíciózza és szervezi a baloldalhoz köthető tüntetéseket. A Tűzfalcsoport felhívta a figyelmet: NoÁr ugyanazokkal az amerikai cégekkel dolgozik, amelyek érintettek a dollárbaloldal-botrányban.

Megjelentek azok az amerikai szervezetek a jelenlegi tüntetések mögött, amelyek a kampányban is támogatták a baloldalt – szúrta ki a Tűzfalcsoport.

A csoport cikke szerint kiderült, hogy NoÁr ugyanazokkal az amerikai cégekkel dolgozik, amelyek érintettek a dollárbaloldal-botrányban. A DatAdaton túl a Korányi-féle Action Network is kezeli azoknak a magyaroknak az adatait, akik azokat megadták NoÁr webshopjában, akik előfizetnek vagy feliratkoznak egy NoÁr-féle hírlevélre, illetve regisztráltak a mostani tüntetésre. De a kampánytámogatás során lebukó Action Network felületén NoÁrék már több adománygyűjtést is szerveztek a mostani tüntetésekkel összefüggésben is.

NoÁr független „utcai harcosként” hivatkozik magára 

NoÁr, ahogy a baloldali aktivistahálózat jelentős hányada, szeret magára független, a szabadságért küzdő „utcai harcosként” hivatkozni − olvasható a bejegyzésben. Hiába adott számos interjút különböző portáloknak, soha egyetlen balos sajtótermék sem kérdezett rá arra, hogy miből is üzemelteti vállalkozásait, aktivistahálózatát.

Az aktivistacsoportosulás is úgy hivatkozik saját magára, mint független szervezetre. Így fogalmaznak: „A NoÁr egy mozgalom, ami a művészet, párbeszéd és a tettek erejével pozitív változást szeretne elérni. Célunk, hogy pártpolitikától függetlenül az emberek egy tudatos, cselekvő társadalmat alkotva egy szabadabb és nyitottabb országban éljenek. Egy olyan összetartó közösségért küzdünk, ahol nem félünk kinyilvánítani az érzéseinket, véleményünket és mindenkinek van egy ügye. Küldetésünk, hogy mindenki aktív része legyen a civil társadalomnak.” A noÁr mi vagyunk! Nonprofit Kft. egyébként Molnár Tímea és Molnár Áron nevére bejegyzett társaság, amely a közhasznúsági jelentés szerint éves szinten 11 millió forintos bevételt termel.

Ez is érdekelheti:  Az USA más országoknak szánt légvédelmi rakétákat ad Ukrajnának

A korábbi adatok azt mutatták, hogy egy főt foglalkoztatott a cég, és csak a tárgyi eszközökbe 131 milliót fektettek, miközben 142 millió forint volt a mérlegfőösszegük.

A Molnár Tímea és Molnár Áron nevére bejegyzett társaság csak a tárgyi eszközökbe 131 milliót fektetett. Forrás: Tűzfalcsoport

A Tűzfalcsoport szerint mivel NoÁr úgy hivatkozik magára, mint mozgalomra, ezért elég sok kérdést felvet az a tény, hogy az éves beszámoló szerint ennyi pénz áll tárgyi eszközökben.

Mi köze NoÁrnak a Tanítanék Mozgalomhoz és a tüntetésekhez? 

Kiderült, hogy az amerikai infrastruktúrát kihasználva a Tanítanék Mozgalom a NoÁr mozgalommal együtt gyűjti az adományokat, építi a weboldalt, petíciózza és szervezi a megmozdulásokat. A Státusztörvény.hu oldalra beépített szinte összes felhívás, aláírásgyűjtő vagy adományozó felület átvezet arra az oldalra, amely leleplezte a baloldal négymilliárdos kampánytámogatását. Szintén NoÁr saját weboldaláról derül ki, hogy kik is az adatkezelésbe bevont további elsődleges, illetve másodlagos adatfeldolgozók.

A Tűzfalcsoport itt is a DatAdat és az Action Network nyomaira lelt.

Mindkét szervezet érintett a választások előtt Magyarországra érkező, Korányi-féle gyanús amerikai kampánypénzek ügyében.

A Tanítanék Mozgalom weboldala szintén tele van zsúfolva az Action Network hivatkozásaival – ezt a szervezetet pillanatnyilag NoÁr teljes mellszélességgel és a hálózatával is támogatja.

A mozgalom mögött egyébként ott van Soros és a CEUs is. További érdekesség, hogy a mostani baloldali tüntetéseket már ezen a felületen szervezik, jól látható, hogy az amerikai oldalon már adományokat gyűjtenek az általuk státustörvénynek bélyegzett jogszabály-módosításra hivatkozva.

Kiemelt kép: : A Soros-féle Amnesty International koordinálja a tüntetést (Fotó: Havran Zoltán)

Magyar Nemzet

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Kétes amerikai szervezetek a baloldali tüntetések mögött

  1. A tököm tele van már azzal, hogy panaszkodunk, hogy a dollárbaloldal, meg XY, meg Z mozgalom dollármilliárdokat kap, erőszakos kordonbontást és felforgató tevékenységet végez stb. A jobboldal meg nem tesz semmit, csak siránkozik. El kell kapni a töküket, törvényt hozni, mert különben ebből bukta lesz 2024-ben és 2026-ban is…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük