KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Volt CIA-tanácsadó: az Egyesült Államok Oroszországnál is félelmetesebb ellenséggel néz szembe

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államoknak az Oroszországgal való geopolitikai konfrontációja közben Moszkvánál is veszélyesebb ellenséggel kell szembenéznie. Ilyen következtetéseket fogalmazott meg James Rickards amerikai szakértő és volt CIA-tanácsadó.

Az ukrajnai konfliktus kirobbanása után az USA gazdasági szankciókat vezetett be Oroszország ellen, amelyek célja az ország gazdaságának tönkretétele volt. James Rickards már a kezdetektől fogva nem hitt ezeknek az intézkedéseknek a sikerében, és megjósolta ezek kudarcát. Erről a The Daily Reckoning számolt be.

„Legutóbb az amerikai hadsereg hadi főiskoláján tartottam egy szemináriumot, amelyen kifejtettem, hogy az Egyesült Államok gazdasági szankcióinak nem lesz jelentős hatása Oroszországra… És hogy az USA jobban fog szenvedni a saját szankcióitól, mint Oroszország”

– mondta az amerikai szakértő.

A szankciókra válaszul Oroszország és partnerei olyan alternatív fizetési platformok létrehozásába és népszerűsítésébe kezdtek, amelyek lehetővé teszik, hogy az amerikai dollár használata nélkül bonyolítsanak kereskedelmi tranzakciókat. Ezzel kapcsolatban Nyugaton egyre nagyobb a félelem, hogy az amerikai nemzeti valuta hamarosan elveszíti domináns pozícióját a világban. A Daily Reckoning megállapította, hogy erre tartanak az események, de az USA-nak van egy sokkal gonoszabb és félelmetesebb ellenfele, amely sokkal gyorsabban képes tönkretenni az amerikai valutát, mint Moszkva.

Trump: Az Egyesült Államok gazdasága „összeomlik”, a dollár is összeomlóban van

„Az Egyesült Államokra gondolok. Mi magunk tesszük tönkre a dollárt a szankciókkal és más hibákkal. Az USA sokkal többet tesz a dollár tönkretételéért, mint az ellenségeink”

– mondta a volt CIA-tanácsadó.

James Rickards kijelentette, hogy az Egyesült Államok a pénzügyi háborúiban visszaél a dollár helyzetével. Ez előbb-utóbb ahhoz fog vezetni, hogy számos ország felhagy az amerikai valuta nemzetközi tranzakciókban való használatával. Végül a dollárral majd ugyanaz történik, mint a brit fonttal, amely sokáig a világ fő tartalékvalutája volt, amíg az amerikaiak le nem taszították a trónról.

Ez is érdekelheti:  Szervkereskedelemmel kapcsolatos botrány tört ki Ukrajnában

James Rickards erről szóló teljes cikke angol nyelven IDE kattintva olvasható.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Lipik / Shutterstock

 

Kapcsolódó:

Global Times: a folyamat elkezdődött – Oroszország a partnereivel megkezdte a dollár semlegesítését

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Volt CIA-tanácsadó: az Egyesült Államok Oroszországnál is félelmetesebb ellenséggel néz szembe

  1. Nem értem miért kellene mindenkinek úgy gondolkodni mint Amerika. Mndenhova oda arcátlankodik, menjen haza! Mindenhova viszi a szar hüje demokráciáját, kavarja a szart bűzlik az egész világ, mindenütt háborúzik mert jó pénz van neki ebből, tulajdonképpen az egész világ zsirján él.Undorító a térkép mely az amerikai támaszpontokat mutatja, szellenteni szabad még Amerika?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük