KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij demokráciája: Ukrajnában körbezárt a rendőrség egy kolostort, az apácákat akarják elűzni (+videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Akárcsak a Harmadik Birodalomban: Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Maria Zaharova Kijev neonáci jellegének felháborító megnyilvánulásának nevezte, hogy az ukrán rendőrség körbezárta a ternopoli egyházmegye ortodox kolostorát.

Az ortodox egyház üldözése Ukrajnában új lendületet vesz. Az Ortodox Újságírók Szövetsége például ma arról számolt be, hogy a rendőrség lezárta a kanonikus ukrán ortodox egyház „Szent Vízkereszt” zárdáját a nyugat-ukrajnai Ternopol régióban. A cél a kolostor bezárása és az apácák elűzése.

Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője ezt felháborítónak nevezte – a kijevi kormányt pedig nácinak. Telegramján Zakharova azt írta:

„A médiajelentések szerint a kijevi rezsim rendőrsége kordonnal zárta le a ternopoli egyházmegyében lévő Szent Epifánia zárdát, hogy bezárja azt és kiutasítsa az apácákat.
Ezek a felháborító akciók ismét világosan megmutatják, hogy Ukrajnában ma egy nagyon is valós neonáci rezsim működik, amelynek fasiszta vezetése, aki a Harmadik Birodalomból hozott „példaképeik” nyomdokain jár”.

A TASZSZ hírügynökség szerint a kolostor 32 éve áll ezen a helyen, és a legutóbbi bérleti szerződést a Kremenyec-Pocsajev Állami Történeti-Építészeti Parkkal 2018-ban írták alá öt évre. Írja a TASZSZ:

„A dokumentum 2023. szeptember 3-án járt le, és a kolostor már augusztus 1-jén megkereste a kulturális minisztériumot a bérleti szerződés öt évvel történő meghosszabbítása érdekében, de nem érkezett válasz. Az ukrán ortodox egyház nyilatkozatában azt is kérte, hogy az intézményt ne lakoltassák ki, amíg nem tárgyalják újra a bérleti szerződést, aminek a meghosszabbításáért a rendház mindent megtett”.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Tévesen híresztelték, hogy meghalt Noam Chomsky

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Zelenszkij demokráciája: Ukrajnában körbezárt a rendőrség egy kolostort, az apácákat akarják elűzni (+videó)

  1. EZEK AZTÁN A BÁTOR HAZAFIK.AZ APÁCÁKKAL TALÁN KŐNNYEB MINT A FRONTON.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük