VEGYI FEGYVERT VETETTEK BE AZ UKRÁNOK

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zaluzsnyij: Az oroszok alkalmazkodtak az Egyesült Államokban gyártott HIMARS-rendszerekhez

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország módosította taktikáját Ukrajnában, és alkalmazkodott a Nyugat által szállított, Kijev által használt fegyverekhez, köztük az Egyesült Államokban gyártott HIMARS rakétavetőhöz – mondta Valerij Zaluzsnij, Ukrajna katonai főparancsnoka a The Economistnak adott csütörtökön megjelent interjújában.

“Az orosz mozgósítás bevált. Nem igaz, hogy olyan súlyosak a problémáik, hogy nem fognak harcolni. Megteszik. Egy cár azt mondja nekik, hogy menjenek háborúba, és hadba mennek” – jelentette ki Zaluzsnij, azt állítva, hogy míg az orosz katonák “lehet, hogy nem olyan jól felszereltek” , még mindig “problémát jelentenek számunkra”. Hozzátette, nincs kétsége afelől , hogy Moszkva újabb támadást hajt majd végre a főváros, Kijev ellen.

A tábornok azt is állította, hogy Moszkva módosította taktikáját a konfliktus során, alkalmazkodva az ellene használt fegyverzethez. “Oly távolságba mentek, amit a HIMARS nem tud elérni. És nincs nagyobb hatótávolságunk” – magyarázta Zaluzsnij, megismételve Kijev ismételt követelését nyugati támogatóihoz, miszerint lássák el nagyobb hatótávolságú lőszerrel őket a HIMARS-okhoz. A katonai főnök nem részletezte, hogy szerinte hova települtek át az oroszok a HIMARS-ok elől.

A parancsnok nehezményezte az oroszok által a kritikus jelentőségű ukrán infrastruktúra ellen indított rakétatámadásokat is. Ugyanakkor azt állította, hogy az ukrán légvédelem nagyon magas elfogási arányt mutat.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: