Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyarország ellenezte, hogy 3 orosz miniszter bekerüljön a kilencedik szankciós csomagba

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magyarország ragaszkodott ahhoz, hogy három orosz minisztert kivegyenek az Oroszországgal szembeni kilencedik uniós szankciócsomagból – jelentette pénteken az EUobserver meg nem nevezett diplomatákra hivatkozva.

Az online kiadvány szerint Budapest ragaszkodott ahhoz, hogy “az utolsó pillanatban” kíméljék meg Nyikolaj Sulginov orosz energiaügyi minisztert, Oleg Maticin sportminisztert és Mihail Murasko egészségügyi minisztert.

Korábban bejelentették, hogy a 27 uniós tagállam nagykövetei egyetértettek az ukrajnai konfliktus miatt Oroszországgal szembeni szankciók kilencedik köréről, és a csomagot még pénteken írásban, minden további vita nélkül jóváhagyják.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök az EU-csúcs után tartott tájékoztatón elmondta, hogy a blokk által a legújabb csomagban szereplő egyéni szankciók csaknem 200 személyt érintenek.

Az európai média júniusban arról számolt be, hogy az EU Magyarország miatt elállt attól, hogy szankciókat vezessen be Kirill moszkvai és egész Oroszország pátriárkája ellen.

Orosz Hírek

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: