A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zakharova: A Nyugat nyíltan Oroszország megtámadására szólította fel Ukrajnát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Maria Zakharova külügyi szóvivő kijelentette, hogy a nyugati országok nyíltan felszólították Kijevet, hogy az általuk Ukrajnának szállított fegyverekkel intézzen támadásokat oroszországi területek ellen.

Zakharova felidézte James Hippie, Nagy-Britannia védelmi miniszterhelyettesének szavait, aki korábban kijelentette hogy Ukrajna csapásokat mért oroszországi katonai célpontokra.

„Vagyis a Nyugat lényegében nyíltan felszólítja Kijevet, hogy támadja meg Oroszországot, többek között a NATO-országoktól kapott fegyverekkel”

– mondta a csütörtöki tájékoztatón Maria Zakharova.

A külügyi szóvivő szerint az ilyen kijelentések arra ösztönzik az ukránokat, hogy ennek megfelelően cselekedjenek, ami ez elmúlt hetekben már tapasztalható is volt, amikor az ukrán fegyveres erők a határ menti területeket ágyúzták.

Nagy-Britannia védelmi miniszter-helyettese korábban azt mondta, London elfogadhatónak tartja, hogy Kijev „jogos katonai célpontokra” csapjon le orosz területeken, nyugati fegyverekkel, ami elfogadható válaszlépés Oroszországnak a nyugat-ukrajnai utánpótlási vonalak elleni támadásaira adott válaszlépésként.

Kiemelt kép: Maria Zakharova külügyi szóvivő /  GLOBAL LOOK PRESS

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Moszkva figyelmeztette Helsinkit és Svédországot a NATO-csatlakozás következményeire

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: