A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Algéria megfenyegette Spanyolországot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az afrikai kontinens második legnagyobb gáztartalékával rendelkező Algéria megfenyegette Spanyolországot, hogy amennyiben Madrid „harmadik célállomásra” küldi az Algériából származó gázt, leállítja a szállítást Spanyolországba.

A figyelmeztetést azért tette Algéria, mert a spanyol kormány a közelmúltban olyan döntést hozott, hogy gázt szállít Algéria szomszédjának és regionális riválisának, Marokkónak.

Az algériai energiaügyi minisztérium közlése szerint, a tőlük származó gáz rendeltetési helye Spanyolország, harmadik félnek történő továbbszállítása szerződésszegésnek minősül és a Sonatrach és spanyol ügyfelei közötti szerződés felbontását eredményezheti.

A Sonatrach Algéria állami tulajdonú gázvállalata, amely 2021-ben Madrid földgázimportjának több mint 40%-át biztosította.

A gázellátás leállításával való fenyegetés ellentmond Abdelmadjid Tebboune algériai elnök múlt heti nyilatkozatának, aki biztosította „a spanyol népet arról, hogy Algéria soha nem fogja feladni kötelezettségvállalását Spanyolország gázellátására vonatkozóan semmilyen körülmények között”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Munkások kerékpároznak egy algériai gázüzem előtt. © AFP / Ryad Kramdi 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: