KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zaharova így reagált Nógrádi György véleményére, miszerint Zelenszkij terve a NATO 5. cikke szerinti támadás hazánk és a NATO ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magyar Nemzet kérte ki Nógrádi György véleményét Zelenszkijnek arról a kiszivárgott „ötletéről”, miszerint, fel kellene robbantani a Barátság kőolajvezetéket, ezzel megbénítva Magyarország gazdaságát.

A biztonságpolitikai szakértő szerint a kőolajvezeték felrobbantása azt a célt szolgálta volna, hogy hazánk ne kaphasson több orosz olajat, ezáltal pedig „fejreálljon a magyar ipar és meggyengüljön Orbán Viktor”. Hozzátette:

„Ez a NATO 5. cikke szerint támadás Magyarország és így a NATO ellen”

A NATO 5. cikke ugyanis kimondja, hogy a szövetség egyik vagy több tagját Európában vagy Észak-Amerikában ért külső fegyveres támadás esetén valamennyiük ellen irányuló támadásnak tekintenek, és így az ENSZ az egyéni és kollektív védelem jogával élve azonnal támogatni fogják a megtámadottakat, akár fegyverrel is.

Marija Zaharova, orosz külügyminisztériumi szóvivő kommentálta Nógrádi György „fenyegetését”, miszerint kezdeményezi az észak-atlanti szövetség szerződésének 5. cikkelyét, amely kimondja, hogy egy NATO-tagállam elleni támadás az összes NATO-tagállam elleni támadásnak minősül, és valamennyi tagállamot válaszlépésre készteti.

A Lenta Hírügynökség szerint Zaharova emlékeztetett arra, hogy hasonló támadás több NATO-ország ellen már történt, amikor az Északi Áramlat gázvezeték megsemmisült.

„És semmi. A NATO-országok csak felemelték a kezüket, és úgy tettek, mintha ez lenne a helyzet. Ráadásul hat hónappal azelőtt, hogy ez megtörtént, az egyik NATO-ország (az USA) elnöke megígérte, hogy megsemmisíti ezt a polgári infrastruktúrát. És szintén semmi” – jegyezte meg.

Zaharova az északatlanti szövetség Kijevet ért fenyegetéseit is ahhoz hasonlította, mintha egy sünt próbálnának „vadbogyókkal és gombákkal megijeszteni”.

 

Kiemelt képen: Maria Zaharova orosz külügyi szóvivő / © Az Orosz Föderáció Külügyminisztériumának sajtószolgálata

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: