KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Pulai-féle Publicus már megint összevissza hazudozik, most Budaházy György kapcsán

Megszokhattuk már, hogy a Pulai András nevű egyén nevével fémjelzett Publicus Intézet felméréseit nem kell, de nem is szabad komolyan venni. Most is ez történik a Budaházy Györgynek adott köztársasági elnöki kegyelem kapcsán.

Emlékezzünk csak vissza, Pulaiék a tavalyi országgyűlési választásokat megelőzően közreadott felméréseikben milyen ellenzéki (ellenségi) támogatottságot vizionáltak, sőt, pár nappal a választások előtt fej-fej melletti erőviszonyokat mutogattak a nagyvilágnak.

A felmérés szerint a kormánypártiak csak 41 százaléka értett egyet Novák Katalin döntésével – számol be a Publicus felméréséről a Mandiner.

A Publicus Intézet Népszavának készített felméréséből kiderült, hogy a megkérdezettek háromnegyede hallott róla, de csak ötödük tartja helyesnek, hogy Ferenc pápa látogatás alkalmából Novák Katalin kegyelmet adotta terrorizmus miatt elítélt Budaházy Györgynek. Azt 54 százalék tartja normálisnak, hogy a jog módot ad elnöki kegyelemre, de Budaházy ügye megosztotta a közvéleményt, 75 százalék mondta azt, hogy esetében annak nem lett volna helye – ismertették.

A lap kitért arra is, hogy a kormánypártiak is kritikusabbak voltak, csak 41 százalékuk értett egyet Novák Katalin döntésével.

Azt az ellenzékiek öt, a bizonytalanok nyolc százaléka támogatta. Főleg a szakmunkások (31 százalék) és a 30-60 év közöttiek szimpatizáltak az elnök döntéssel, az a legkevésbé a diplomásoknak, a 30 év alattiaknak volt elfogadható – sorolták.

Budaházy Györgyről a megkérdezettek fele úgy gondolta: jogosan ítélték el, bűnös volt. Egyötödük szerint politikai okok miatt került rács mögé. A Fidesz-szavazók közül ugyanakkor másfélszer többen gondolták ártatlannak, mint bűnösnek. Míg az ellenzékieknél hatszor kevesebben tartották politikai elítéltnek, mint ahányan terroristának – írták.

„Gesztust a hatalom Novák Katalinon keresztül”

Az államfői kegyelemről Virág Andrea, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója azt nyilatkozta a Népszavának, hogy „ezzel a szélsőjobb, a Mi Hazánk szavazói, valamint a Fidesz radikálisai felé tett gesztust a hatalom Novák Katalinon keresztül”.

A Nézőpont Intézet a döntést úgy értékelte, hogy Novák Katalin ezzel is „növelte a pártpolitikai törésvonalon átívelő népszerűségét”, hiszen a nemzet része a radikális jobboldal is” – idézte fel a lap.

Ez is érdekelheti:  Donald Trump: Szürreális élmény volt túlélni a merényletkísérletet

Kiemelt kép: Ficsor Márton / Mandiner

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük