KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyarországot szeretné sújtani az EU újabb szankciójával

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Európai Unió azt tervezi, hogy újabb, tizenegyedik szankciócsomagjában megtiltja tagállamainak a vezetéken keresztül érkező orosz földgáz behozatalát – jelentette a Magyar Békekör tudósítója szerdán a Politico értesülése alapján.

  • Brüsszel tervezett intézkedéséről megfigyelők állítják, hogy nem annyira Oroszország ellen irányul, mint inkább Magyarország ellen, és igazi célja az Orbán kormány eltávolítása volna a hatalomból. Az EU vezetése olyan kormányt szeretne Orbán Viktor kabinetje helyébe állítani, amelyik feltétel nélkül aláveti magát a nyugati érdekeknek.

A Politico valószínűtlennek tartja, hogy az EU vezetése keresztül tudná vinni akaratát azoknak az országoknak a kormányain, amelyek – mint Magyarország – nem tudnák nélkülözni az orosz gázt.

A Financial Times vasárnap arról számolt be, hogy a Hetek Csoportja (G7) és az Európai Unió megtiltja az orosz vezetékes gáz importját olyan útvonalakon, ahol Moszkva korábban csökkentette szállítását. A lap szerint a lépés célja, hogy megakadályozzák az orosz vezetékes gázszállítás újraindítását Lengyelországba és Németországba. A szankciók érinthetik a Druzsba vezeték északi szakaszát is, amelyen keresztül olaj érkezik a lengyelországi és németországi üzemekbe.

A magyar külügyminisztérium kedden megerősítette az ANSA olasz hírügynökség értesülését, miszerint a magyar kormány megakadályozta az EU 500 millió eurónyi katonai támogatásának folyósítását Ukrajnának.

A külügyminisztérium Szijjártó Péter külügyminiszter stockholmi kijelentésére hivatkozva azzal indokolta a vétót – a külügy szóhasználata szerint a „blokkolást” – a TASZSZ budapesti irodájának kérdésére, hogy „Magyarországnak nagyon nehéz lesz folytatni a tárgyalásokat az Ukrajnának nyújtandó további pénzügyi és gazdasági segítségnyújtásról és az ehhez szükséges áldozatvállalásról, amíg Ukrajna nem törli Magyarország legnagyobb bankját, az OPT Bankot a nemzetközi háborús szponzorok listájáról”.

A Békekör tudósítója megjegyezte: alig néhány napja derült fény Zelenszkij ukrán elnök tervére, hogy fel akarta robbantatni a Magyarországra olajat szállító Barátság vezetéket, így akarván megbüntetni a magyar kormányt háborúellenes politikájáért.

Ez is érdekelheti:  Magyar Péter, a „politikus” – avagy a pszichopata, a tömegpszichózis és az impotencia

Brüsszel, 2023. május 17. szerda (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt kép: A térkép a Török Áramlat gázvezeték nyomvonalát mutatja

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük