Az Egyesült Államokban a rendőrség megölt egy fegyveres férfit, aki megpróbált betörni egy FBI-irodába az ohiói Cincinnatiben. A Washington Post nyomozói forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az elkövető részt vehetett a Capitolium 2021. január 6-i megrohanásában.

A lap megjegyzi, hogy a Trumpnál végzett házkutatások után egyre gyakoribbá váltak az FBI elleni erőszakkal való fenyegetések a korábbi elnök támogatóinak részéről, miközben a Republikánus Párt tagjai is egyre több kritikával illetik a hivatalt.

Egy forrás szerint a támadót Ricky Schiffernek hívták. Több közösségi oldalon is jelen volt, amelyek közül az egyik alatt, a Truth Social platformon Schiffer megüzente az FBI iroda elleni támadást.

Nos, azt hiszem, át tudom törni a golyóálló üveget, de eddig még nem tettem. Ha nem hallanak a továbbiakban felőlem, akkor megpróbáltam megtámadni az FBI-t, ami azt jelenti, hogy vagy megszakadt az internetkapcsolatom, vagy elkapott az FBI, vagy felkészült zsarukat küldtek – írta.

Korábban Ricky Schiffer azt nyilatkozta a közösségi oldalon, hogy részt vett a Capitolium megrohanásában, de pozitívan nyilatkozott a Proud Boys nevű ultrajobboldali szervezetről is.

Jelenleg az amerikai bűnüldöző szervek leellenőriznek valamennyi azonos nevű közösségi profilt, keresve a kapcsolatot az FBI támadóval. A nyomozás folyamatban van.

 

Kiemelt kép: shutterstock

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)