KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vona Gábor pártot alapít, és visszatér a politikába!

A Jobbik egykori elnöke szerda délelőtt a Facebookon jelentette be, hogy az eddig működő közösségük, a Második Reformkor Alapítvány párttá alakul. Vona Gábor azt mondta, hogy egy politikai oldallal sem akar szövetséget kötni, sem a kormányoldallal, sem az ellenzékkel. Csak a saját ügyeinkkel akarunk foglalkozni – hangsúlyozta.

https://www.facebook.com/watch/?v=310730104875229

A volt pártelnök videós üzenete elején elmondta, hogy 2018-ban azért jegyeztette be a Második Reformkor Alapítványt, mert úgy érezte, új politikai kultúrára, szemléletre van szükség. Elkezdtek közösséget szervezni és 2022 második felében már azt érezték, hogy az alapítványi forma kevés, szükség van egy egyesületre is. Az elmúlt évek alatt nagyon komoly kulturális és közéleti tevékenységet folytattunk – hangsúlyozta Vona, hozzátéve, hogy ebben az időszakban az egyik legaktívabb és legnyitottabb civil szervezetté váltak.

Közben pedig folyt a hálózatépítés és egy nagyon jó csapat jött össze, amelyet nem a pénz vagy a hatalom tart össze, hanem egy reménysugár, hogy Magyarországon lehet még második reformkor

 – fogalmazott Vona.

Mint mondta, ennek kapcsán kezdett kialakulni bennünk egy jövőkép, annak a reménye, hogy a második középkor helyett eljöhet Magyarországon a második reformkor. „Egy függésekre épülő helyett egy önszerveződő Magyarország. A félelmekre épülő helyett egy önbecsülésre épülő Magyarország” – fogalmazott.

Kialakult egy politikai szemlélet, amelyet úgy neveztek el, hogy reformkoriság. A törzsi civakodás helyett a közös pontok, a teremtő energiák keresése.

Vona elmondta: azt is észrevették, hogy már saját ügyeik vannak, törvényjavaslataik, amelyekről vitáznak.

Mindezek pedig már így egy önálló politikai identitássá álltak össze – mondta Vona, aki szerint a külső és belső körülményeket is figyelembe véve arra jutottak, hogy közösségüknek ki kell lépnie a civil közélet keretei közül és be kell lépnie a pártpolitikába.

Úgy érzetünk, nincs idő tovább várni 

–  mondta az egykori pártelnök.

Ez is érdekelheti:  Vitézy Dávid: a választási folyamat lezárult, a munka most kezdődik

Arra, hogy miért van szükség egy újabb pártra azt válaszolta: azért, mert minket nem képvisel egyik sem.

Vona azt ígérte, hogy nem ideológiák, nem oldalak mentén fognak politizálni, hanem „a reformkoriság személete mentén.”  

A párt közben megjelölte vezetőit is. Vona Gábor pártelnök mellett hat alelnök is lesz: Farkas Bence, Orbán Miklós, Pekárné Farkas Emese, Szilvási Andrásné, Szőke Balázs és Tóth Tamás. A pártigazgatói tisztet Dakó József tölti majd be, a kommunikációs vezető Száki Adrián, a szóvivő Burány Árpád lesz.

MandinerKiemelt képen: Vona Gábor/Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük