KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Visszavásárolná Kárpátalját egy magyar üzletember

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Legalább részben érvényesülne egyfajta történelmi igazságszolgáltatás, ráadásul békés eszközökkel” – fogalmazott Varga István.

Varga István, egy 77 éves nemzeti érzelmű vállalkozó azt tervezi: megnyitja a börzsönyi aranybányát, amelynek bevételeiből megvásárolná Ukrajnától Kárpátalját. A Bors cikke szerint az üzletember hitelesnek véli azokat a kutatási adatokat, melyek szerint – por formájában –

500 milliárd euró értékű arany lapul a Börzsönyben 500 méteres mélységig.

„Azzal semmit nem érnék, ha a két autóm mellé vásárolnék egy harmadikat, és nagyobb házra sem vágyom. Én már minden jót megéltem az életben, szeretnék ezért a szent magyar hazám javára s minél többet tenni. A kitermelést robotok fogják végezni, tehát már nem a hagyományos bányászati módszereket használjuk. Már tartanak is a tárgyalások egy japán céggel a gépek legyártásáról. Ugyancsak a föld alatt építünk egy feldolgozóüzemet”

– fogalmazott a vállalkozó, aki bízik benne, hogy

két éven belül már beindulhatnak a munkálatok.

A cikk szerint Varga István valami maradandót szeretne létrehozni, ezért nagyszerű lehetőségnek látja, hogy a bánya hasznából megvegye az ukrán államtól Kárpátalját. „A megyényi területtel egyrészt nagyobb lenne az országunk, másrészt legalább részben érvényesülne egyfajta történelmi igazságszolgáltatás, ráadásul békés eszközökkel” – érvelt az üzletember.

Kiemelt kép: Bors

One thought on “Visszavásárolná Kárpátalját egy magyar üzletember

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: