KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

VIDEÓN az Oroszország által megsemmisített amerikai Bradley és német gyártmányú Leopard tankok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Pénteken olyan videók kerültek elő, amelyek állítólag egy Leopard 2A6 harckocsi, valamint több amerikai gyártmányú Bradley gyalogsági harcjármű megsemmisítését mutatják egy sikertelen ukrán offenzíva nyomán az oroszországi Zaporozsjei régióban.

Egy másik, látszólag ukrán katonák által készített videón egy Leopard 2A4-es látható, amelyet egy akna robbantott fel a frontvonal áttörésére tett sikertelen kísérlet során a zaporozsjei Orekhov város közelében.

Csütörtökön Alekszandr Romancsuk vezérezredes, egy Zaporozsjei területen működő orosz egység parancsnoka arról számolt be, hogy a kijevi erők több mint 30 harckocsit vesztettek el egy éjszakai offenzíva során. Az ukrán veszteségek között állítólag 350 főnyi személyi állomány, valamint három Leopard harckocsi és több mint 10 gyalogsági harcjármű is szerepelt.

Romancsuk szerint az ukrán hadsereg első veszteségei egy aknamezőn való átkelési kísérlet során keletkeztek. A tisztviselő azt állította, hogy négy harckocsit, valamint egy aknamentesítő eszközt semmisítettek meg.

Elmondta, hogy az orosz erők ezután tüzet nyitottak az ukrán csapatokra, akik úgy döntöttek, hogy inkább felhagynak az aknamezőn való átkelés tervével.

Pénteken az orosz védelmi minisztérium közzétette legutóbbi harctéri jelentését, amelyben azt állította, hogy Ukrajna 24 óra alatt 1240 katonát és 39 harckocsit veszített. A veszteségek hozzáadódnak ahhoz a súlyos áldozathoz, amelyet egy hét alatt szenvedtek el az ukránok, amikor Kijev vélhetően megindította régóta beharangozott ellentámadását.

A minisztérium állítása szerint az ukrán fegyveres erők 30 gyalogsági harcjárművet, 38 páncélozott járművet, több tucat tüzérségi és egyéb katonai eszközt, valamint két katonai repülőgépet, két, Nagy-Britanniából szállított Storm Shadow cirkálórakétát és 13 drónt is elvesztettek.

A hét elején az orosz védelmi minisztérium egy fekete-fehér videót is közzétett, amelyen állítólag egy ukrán Leopard harckocsit láthatunk, amelyet egy orosz páncéltörő rakéta talált el. Ez azután történt, hogy a minisztérium azt állította, hogy hétfőn nyolc hasonló harckocsit, valamint három francia gyártmányú AMX-10-es kerekes harckocsit semmisítettek meg az orosz erők.

Kijev nem kommentálta a bejelentett veszteségeket, miután többször is kijelentette, hogy nem erősít meg és nem is cáfol semmilyen információt az áldozatokról.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: