KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Veszélyes: Az Egyesült Államok azon gondolkodik, hogy csapatokat küldjön Kijevbe

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A The Wall Street Journal számolt be arról, hogy amerikai katonai és diplomáciai körökben arról a kezdeményezésről tárgyalnak, hogy külön kontingenst küldjenek Ukrajnába az amerikai diplomaták védelmére.

A The Wall Street Journal szerint Joe Biden amerikai elnöknek még nem terjesztették elő a kezdeményezést, ha azonban az államfő erre megadja az engedélyt, akkor az amerikai hadsereg kizárólag az Egyesült Államok nagykövetségének védelme céljából megy Kijevbe.

Ez a kezdeményezés azonban ellentmond Biden többszöri ígéretének, miszerint amerikai csapatok, egységek nem jelennek meg Ukrajnában és nem avatkoznak be az Oroszországgal folytatott konfliktusba.

Aggodalomra adhat okot, hogy egy különleges kontingens Ukrajnába küldése újabb eszkalációt idézhet elő az orosz-amerikai kapcsolatokban – még akkor is, ha az amerikai hadsereg kizárólag az amerikai diplomaták védelmével foglalkozik.

Az Egyesült Államok és Ukrajna képviselői nem nyilatkoztak hivatalosan ebben a témában. Időközben az amerikai parlament hivatalosan is jóváhagyta az Egyesült Államok új ukrajnai nagykövetének személyét. A posztot Bridget E. Brink tölti be, aki korábban az Egyesült Államokat képviselte Szlovákiában. Brink jelöltségéről Washington előzetesen egyeztetett az ukrán hatóságokkal.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: