KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Verseny az orosz hiperhangért: az USA sebessége 5 Mach, az oroszoké 27

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egyesült Államoknak nincs mire büszkének lennie – mondta Viktor Baranets katonai szakértő, újságíró, miután az USA egy hiperszonikus rakéta prototípusát tesztelte az Edwards légibázison.

A tesztek során az amerikai hadsereg bemutatta egy rakéta sikeres elindítását egy B-52H Stratofortress típusú stratégiai bombázóból. A rakéta körülbelül 12 km magasságra emelkedett, több mint 5 Mach sebességet ért el és körülbelül 550 km-t repült.

„Az amerikaiak nem értek el forradalmi áttörést, mert a rakéta csak 500 km-t repült és – istenem – büszkék arra, hogy elérte az 5 Mach-ot. Ez körülbelül 6000 km/h. Mi a 18-20 Mach sebességet már régóta elértük. Sőt, az egyik teszt során, és ezt Jurij Boriszov nyilvánosan elismerte, már 27 Mach-ot repültünk”

– idézi Viktor Baranets-t a Politics Today .

Barants szerint az amerikaiak fő problémája a vitorlázó-vezérlő rendszerek hiányossága, amelyek nem rendelkeznek megfelelő tűzállósággal a hiperszonikus sebesség elérésekor. Baranets megjegyezte, hogy még az amerikai katonai költségvetés hatalmas kiadásai sem segítették a fejlődés felgyorsítását.

„Ők maguk is elismerik, hogy komoly lemaradásban vannak. Kritikusabb szakértőik és politikusaik szerint már nemcsak Oroszország előzi meg Amerikát, hanem Kína is, amely sikeresen tesztelt egy olyan rakétát, amely teljesítményi jellemzőit tekintve felülmúlja azt, ami még az Egyesült Államoknak csak a „tintatartójában” van”
  • nyilatkozta Baranets.
„Az amerikaiak csatlakoztak a hiperhangunkért folyó versenyhez. De ahogy Putyin mondta egyszer, ha arra gondol, hogy netán utolérnek minket, majd valami újat fogunk kitalálni”

– mondta Baranets.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: