Vajon kik fognak prüszkölni? Alaptörvény: az apa férfi, az anya nő

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

Benne lesz az Alaptörvényben, hogy Magyarországon az apa férfi az anya pedig nő. 

Az Alaptörvény módosításáról nyújtott be törvénytervezetet a kormány kedd este, a veszélyhelyzeti törvény megszavazása után. A parlament honlapján elérhető tervezet két módosítást is tartalmaz a családfelfogást, gyermeknevelést illetően.

Egyfelől belekerülne az Alaptörvénybe, hogy “Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést.” Illetve az, hogy

“az anya nő, az apa férfi.”

Az indoklás szerint “a nyugati világban tapasztalható új, modern ideológiai folyamatok – melyek a férfi és női nem teremtettsége iránt ébreszt kétségeket – azonban veszélyeztetik a gyermekek Alaptörvényben foglalt egészséges fejlődéshez való jogát. Ahhoz, hogy garantálható legyen a gyermekeknek ez a külön nevesített joga, biztosítani szükséges a gyermek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, amelyet az államnak a rendelkezésére álló összes eszközzel meg kell védenie. A születési nem adottság, amelyet megváltoztatni nem lehet: az emberek férfinak vagy nőnek születnek.”

 

Erről, valamint a többi változtatásról Varga Judit igazságügyi miniszter rövid facebook bejegyzésében ad tájékoztatást:

https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/posts/3863281373690790

Novák Katalin az alábbiakat posztolta:

Forrás: HVG/Facebook

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük