KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ursula von der Leyen: Az EU betiltja a legnagyobb orosz médiát, a Russia Todayt

Totális médiadiktatúrává zülleszti az európai régiót Ursula von der Leyen azzal, hogy vasárnap bejelentette, az EU betiltja az RT és a Szputnyik orosz médiát, melyeket káros dezinformáció terjesztésével vádol.

Azt nem részletezte az Európai Bizottság elnöke – akiről most az is kiderült, hogy a „médiaszabadság őre” is egyben -, hogy ez a tilalom kizárólag a televíziós adásokra vonatkozik-e, vagy az RT és a Szputnyik weboldalait is érinti. Teszik ezt annak ellenére, hogy az Ofcom az elmúlt négy évben nem találta úgy, hogy az RT megsértette volna a műsorszórási kódexet.

Az EU már hosszú idő óta azon mesterkedik, hogy a méltán népszerű és színvonalas orosz médiacsatornákat eltávolítsa Európából. Ennyit tehát arról hogy az EU jelenlegi vezetői valójában hogyan is értelmezik a hírek szabad áramlásának fogalmát és a többszínű médiapiacot. Az első körben mindenkit megelőzve Németországban már beszüntették a közelmúltban a Russia Today sugárzását.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük