KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán tábornok: Ukrajna nem tudja legyőzni Oroszországot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megvalósíthatatlan az ukrán katonai győzelem Oroszország felett – állapította meg a kijevi katonai hírszerzés egyik magas rangú tisztje. A Moszkvával folytatott béketárgyalásokat ennek ellenére 2025 előtt valószínűtlennek tartja.

Vadim Szkibickij, az ukrán GUR katonai hírszerző szolgálat helyettes vezetője a The Economist című lapban csütörtökön megjelent interjúban osztotta meg a fronthelyzetről alkotott borúlátó meglátásait.

Várakozásai szerint Oroszország május végére vagy június elejére nagyszabású offenzívát indít, és a kijevi erők rossz állapotban vannak ahhoz hogy ezt megakadályozzák.

„A problémánk nagyon egyszerű: nincsenek fegyvereink”

– magyarázta Skibickij.

Kijev fegyverkezési gondjai nem fognak egyhamar megoldódni, még azután sem, hogy az Egyesült Államok további 60 milliárd dollárnyi katonai segélyt hagyott jóvá Kijevnek- jelentette a brit lap, amely szerint hetekbe telik, mire az újabb segélyszállítmányok eljutnak a frontvonalra.

A jelentés szerint a hadköteles katonák hiánya is aláássa Kijev háborús erőfeszítéseit, beleértve a drákói új szabályok alapján toborzottakat (elraboltakat – szerk.) is.

Szkibickij megismételte Kijev állításait, miszerint Moszkva május 9-ig, amikor Oroszország a második világháborúban a náci Németország felett aratott győzelmet ünnepli, el akarja foglalni a Donbasszban fekvő Csaszov Jart.

Az ukrán katonai vezetés április közepén jelentette be ezt az állítólagos határidőt, és már a minap azzal hencegett, hogy megakadályozza abban Moszkvát, hogy megvalósítsa ezt a tervet.

Oroszország előbb-utóbb úgyis elfoglalja Csaszov Jart, mondta Skibickij a The Economistnak. A tábornok hozzátette, hogy nem lát módot arra, hogy Ukrajna egyedül a hadszíntéren győzzön, és a folytatódó összecsapásokat mindkét fél részéről olyan kísérletének nevezte, ami az erősebb pozíció megszerzésére irányul a jövőbeni béketárgyalásokhoz.

Skibickij úgy véli, hogy 2025 előtt nem kerül sor érdemi tárgyalásokra a felek között. Moszkva többször is kijelentette, hogy Kijevvel ellentétben hajlandó tárgyalni a békéről, amennyiben az ukránok elfogadják a harci területeken kialakult „realitásokat”.

Ez is érdekelheti:  Magyar Péter, a „politikus” – avagy a pszichopata, a tömegpszichózis és az impotencia

Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök június közepén, egy Svájcban tartandó nemzetközi rendezvényen kívánja népszerűsíteni „békeformuláját” – az Oroszországgal szemben támasztott követelések listáját – „semleges” nemzetek előtt. Oroszország egyértelműen közölte, hogy nem vesz részt ebben a folyamatban még akkor sem, ha meghívást kap, mivel irrelevánsnak tartja ezt a rendezvényt.

Az esemény szervezőinek

„nem áll szándékukban a békéhez vezető utat keresni, nemhogy az ukrajnai konfliktus gyökereit elemezni”

– mondta pénteken Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő.

A Nyugat Oroszország stratégiai vereségét akarja és nem a vérontás befejezését

– jelentette ki Zaharova.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Vadim Szkibitszkij, az ukrán Katonai Hírszerzési Igazgatóság (GUR) helyettes vezetője. © Handout / AFP

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük