KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

A megzsarolt georgiai (grúz) kormányfő lemondta amerikai útját

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Irakli Kobahidze georgiai miniszterelnök lemondta amerikai útját, mert Washington a „külföldiügynök-törvény” visszavonását követeli – közölte csütörtökön a tbiliszi külügyminisztérium.

„Georgia miniszterelnökét meghívták hivatalos látogatásra az Egyesült Államokba azzal a feltétellel, hogy még a vizit előtt a georgiai parlament felhagy a külföldi befolyás átláthatóságáról szóló törvény tárgyalásával. A feltételekhez kötött látogatás nem felel meg a partneri kapcsolatnak, amelynek a kölcsönös tiszteleten és bizalmon kell alapulnia, s amiről részletesen tájékoztatták az amerikai nagykövetet”

– hangsúlyozta a diplomáciai tárca.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A nap folyamán ismét ezrek tüntettek Tbilisziben. A tüntetők tömege elállta a forgalmat a georgiai főváros közlekedési csomópontjának számító Hősök terén. A rendőrség többeket előállított.

Georgiában szerdán este második olvasatban is elfogadták a Georgiai Álom – Demokratikus Georgia kormánypárt által áprilisban ismét a parlament elé terjesztett indítványt, amely előírná, hogy azokat a szervezeteket, amelyek anyagi eszközei több mint 20 százalékát külföldről finanszírozzák, külföldi befolyásoló ügynökökként regisztráltassák.

A törvényjavaslat újbóli beterjesztése ellen április 15. óta az ellenzék és a civil szervezetek újra és újra az utcákra vonultak.

Az Európai Unió, amely decemberben adta meg Georgiának a tagjelölti státuszt, felszólította a tbiliszi vezetést, hogy vonja vissza ezt az előterjesztést.

 

Kiemelt képen: Irakli Kobahidze / Fotó: georgiatoday.ge

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük