KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Pártárulás – a republikánusok kirúgnák Mike Johnsont

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Marjorie Taylor Greene kongresszusi képviselő megfogadta, hogy a jövő héten szavazást indít Mike Johnson ellen a párt elárulása miatt.

A képen: Mike Johnson, az Egyesült Államok képviselőházának elnöke Washingtonban, 2024. április 11-én. / © Chip Somodevilla / Getty Images

A hírek szerint az Egyesült Államok Képviselőházában több republikánus is szeretné meneszteni Mike Johnson házelnököt. Azzal vádolják, hogy elárulta pártját azáltal, hogy megállapodásokat kötött a demokratákkal a jelentősebb törvényjavaslatok elfogadásáról, beleértve Joe Biden elnök 95 milliárd dolláros külföldi katonai kiadásokról szóló törvényét, amely Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak nyújtott segélyt is tartalmazott – írja a Fox.

„Úgy gondolom, hogy a Kongresszus minden tagjának el kell fogadnia ezt a szavazást.” –  mondta.

Taylor Greene korábban azzal fenyegetőzött, hogy fellép Johnson ellen, amikor a republikánus törvényhozók azt követelték, hogy a Fehér Ház foglalkozzon a déli határ válságával, ami a feltétele volt Biden külföldi segélytörvényének támogatásának.

Greene javaslata azonban nem nyerte el a szükséges többségi támogatást a képviselőházi republikánusok körében. Csak két másik republikánus, Thomas Massie kentuckyi képviselő és Paul A Gosar arizonai képviselő támogatta nyilvánosan indítványát. Egyes törvényhozók ellenzik ezt, tekintettel a közelgő elnökválasztásra.

A demokraták eközben elutasították Greene-nek a republikánus elnök lejáratására irányuló kísérletét, és megfogadták, hogy összefognak Johnson védelmében.

Johnson maga is felszólalt az elmozdítására tett kísérletek ellen, és kijelentette, hogy „ez az indítvány rossz a Republikánus Konferenciára, rossz az intézményre és az országra nézve”.

Greene azonban Johnson demokrata támogatására mutatott rá, mint egy újabb ok arra, hogy elmozdítsák őt.

A kongresszusi képviselő még nem jelentette be, hogy pontosan mikor írja ki a szavazást, és hogy kikényszerítené-e a megismételt szavazást a kérdésben, ha a jövő héten nem sikerül.

Budapest Online

Kiemelt képen: Marjorie Taylor Greene / Foto: Kevin Dietsch/Getty Images

Ez is érdekelheti:  Szakértő: A Robert Fico elleni merényletben a békepártiságot és a keresztény értékeket érte támadás

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük