KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Törökország felfüggesztett minden kereskedelmet Izraellel

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A török kormány a gázai háborúra válaszul felfüggesztette a teljes kereskedelmet Izraellel – közölte az ankarai kereskedelmi minisztérium csütörtökön egy, a közösségi médiában közzétett közleményében.

Törökország Izrael egyik leghevesebb bírálója volt a Hamásszal való konfliktus októberi kitörése óta. A kiadott közleményben az áll, hogy az összes export- és importtevékenység felfüggesztését válaszul vezették be a zsidó állam

„Palesztina elleni, a nemzetközi jogot és az emberi jogokat sértő agressziójára” .

Ankara szigorúan alkalmazni fogja az intézkedéseket mindaddig, amíg Izrael nem engedélyezi a humanitárius segélyek zavartalan és megfelelő mennyiségű beáramlását a Gázai övezetbe

– olvasható továbbá a dokumentumban.

Izraelt az ENSZ és emberi jogi csoportok azzal vádolják, hogy akadályozza a segélyszállítmányok eljuttatását az enklávéba. A török tisztviselők egyeztetni fognak a Palesztin Hatósággal annak érdekében, hogy a palesztinokat ne sújtsa a kereskedelem felfüggesztése – közölte a minisztérium.

Ankara már az előző hónapban 54 termékkategória – köztük építőanyagok, gépek és különböző vegyi termékek – Izraelbe irányuló exportjára vonatkozó korlátozásokat vezetett be. Törökország már korábban leállította minden olyan áru küldését Izraelnek, amely katonai célokra használható.

A legutóbbi korlátozásokra reagálva az izraeli külügyminisztérium azzal vádolta a török vezetést, hogy „figyelmen kívül hagyja a nemzetközi kereskedelmi megállapodásokat”. Izrael Katz külügyminiszter csütörtökön az X-en (korábban Twitter) azt állította, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök „diktátorként” viselkedik azzal, hogy „lezárja a kikötőket az izraeli import és export előtt”. Izrael arra fog törekedni, hogy „alternatívákat dolgozzon ki” a Törökországgal folytatott kereskedelemben, „a helyi termelésre és a más országokból származó importra” összpontosítva – tette hozzá Katz.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Más tollával ékeskedik Karácsony Gergely

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük